Marseille har tapt terreng i kampen om seriegullet etter å ha spilt fire strake kamper uten seier, men fredag kveld fant de formen og slo dumpekandidat Toulouse hele 6-1 på bortebane.

Marcelo Bielsas menn gikk hardt ut og ledet 2-0 allerede etter seks minutter etter mål av Michy Batshuayi og Baptiste Aloe.

Etter 20 minutter satte Toulouses François Moubandje ballen i eget nett, og minuttet før pause scoret Batshuayi sitt annet og Marseilles fjerde for kvelden.

I annen omgang måtte publikum vente til det 77. minutt på ny scoring, og da scoret Wissam Ben Yedder hjemmelagets trøstemål.

Minuttet senere økte André Ayew til 5-1, og like før slutt fastsatte André-Pierre Gignac sluttresultatet.

Med én kamp til gode har Marseille 53 poeng, ett mindre enn serieleder Lyon. De har vanskelig bortekamp mot Montpellier søndag.

Regjerende mester Paris Saint-Germain, som ligger likt med Marseille, møter bunnlaget Lens hjemme lørdag. (©NTB)