ÅSANE — NEST-SOTRA 0-1

Sotrastrilene vant fortjent 0-1 mot lokalrival Åsane. Dermed kapret de tre svært viktige poeng i kampen mot nedrykk.

Oppgjøret var en kamp ingen av lagene ville tape, og det tok lang tid før noen av lagene satset offensivt.

Steffen Lie Skålevik ble, som så mange ganger før denne sesongen, Nests redningsmann, da han på utsøkt vis hamret ballen i mål på hel volley.

MATCHVINNER: Steffen Lie Skålevik scoret for Nest-Sotra. Foto: Ørjan Deisz

Senai Hagos ble senere utvist for sitt andre gule kort, etter å ha fiket til Petter Martinsen.

Sjansefattig åpning

Åpningsminuttene var preget av to lag som ville unngå å tape. Første sjanse kom i det 16. spilleminutt. Ikke overraskende var det Steffen Lie Skålevik som sto bak headingen, men Østgaard i Åsane-buret var raskt nede og fikk parert til hjørnespark.

Nest-Sotra hadde mest ball, men spilte mye på tvers.

Etter 24 minutt kom Hammersland seg fri, og prøvde et skudd fra hjørnet av sekstenmeteren. Forsøket gikk dessverre for øyfolket en halvmeter til side for mål.

Annullert debut-scoring

I det 31. minutt satte nysigneringen Geir André Herrem ballen i nettet, men linjemannen hadde allerede vinket av for at innlegget krysset dødlinjen.

Sotrastrilene kontret umiddelbart. Hammersland fikk tid og rom, men skuddet blåste han over mål.

Åsanes første mulighet kom i det 42. minutt. En herlig såledragning fra Joachim Soltvedt ble etterfulgt av en ikke like herlig avslutning over mål.

I omgangens siste spilleminutt var grønntrøyene svært nære å åpne scoringskontoen. Etter et hjørnespark er både Norheim, Skålevik og Zachariassen på ballen, men sistnevntes heading går over mål.

Målløst til pause

Like etter var det Åsanes tur. Øystein Øvretveit befant seg på halvdistanse etter et feltarbeid. Lassen har nærmest åpent mål, men lobber ballen over tverrliggeren.

Dermed sto det 0–0 etter de første 45 minuttene.

Annenomgangen startet som den første, med to lag som følte litt på hverandre. Innbytter Langeland fikk omgangens første mulighet, men skuddet manglet presisjon.

Nest-Sotra gikk opp i ledelsen. Steffen Lie Skålevik satte ballen kontant i mål på hel volley med venstrefoten. Et stjernetreff for den brennhete spissen.

Hagos-fik

Scoringen var en vitamininnsprøytning for kampen og tempoet økte betraktelig. Likevel slet lagene med å skape de store sjansene.

Joachim Soltvedt prøvde seg på en spektakulær volley i det 82. minutt, men skuddet gikk noen meter for høyt.

I det 86. minutt fikk oransjetrøyene frispark i farlig posisjon, men forsøket til Rune Gravdal var ikke i nærheten av å teste Øvretveit.

I det 88. minutt eksploderte kampen. Etter en duell mellom Senai Hagos og Petter Martinsen, bestemmer førstnevnte for å hevne seg. Når ballen og dommerens oppmerksomhet er et annet sted utleverer Hagos et slag mot Nest-backen.

Hagos fikk sitt andre gule kort og Åsane må avslutte med ti mann. I etterkant av situasjonen blir det tumulter mellom de to lagene, men spillerne roet seg til slutt.

Etter utvisningen skapte lagene lite, og bortelaget vant dermed slaget på Myrdal Gress.