Etter at det i forrige uke ble avklart at Trond Fredriksen får lede AaFK minst ut sesongen, kan han endelig begynne å planlegge i et litt lengre tidsperspektiv.

Det betyr at Trond Fredriksen minst får overgangsvinduet i sommer på seg til å forsterke AaFK stallen.

– Klubben er i en økonomisk utfordrende situasjon, slik at det ikke bare er å hente spillere. Men min jobb er å være best mulig forberedt til forskjellige situasjoner. Man vet ikke hva som skjer i framtiden, men man skal vite hva man skal gjøre dersom ting skjer , sier Trond Fredriksen.

I utgangspunktet får han nemlig ikke mulighet til å hente inn noen spillere i sommer.

– Vi har strengt tatt ikke noe handlingsrom i sommer. Skal en spiller inn, må en spiller ut. Det er utgangspunktet, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Kan skje endringer

Samtidig utelukker verken Henrik Hoff eller Trond Fredriksen at det kan skje.

Enten fordi større klubber vil hente AaFK-spillere – eller fordi AaFK ønsker penger for spillere som ikke vil forlenge kontraktene sine.

Blant annet går kontraktene til Sten Grytebust, Mikael Dyrestam, Michael Barrantes og Akeem Latifu ut ved sesongslutt.

– Det kan skje at noen forsvinner i sommer, ja. Det er ikke slik at noe er nært forestående, men plutselig kan ting skje, sier Henrik Hoff.

Trond Fredriksen er klar på at det er viktig for AaFK at spillere ikke går gratis.

– Jeg vet at spillere kan forsvinne, spesielt siden vi har en del spillere på utgående kontrakter, sier Fredriksen.

Samtidig trenger ikke det bare å være negativt for AaFKs nye hovedtrener. Han har tidligere vært tydelig på at han mener stallen er en smule ubalansert.

Derfor kan et salg bidra til at han får friske opp litt.

– Jeg har tidligere vært klar på at jeg ønsker meg større konkurranse på kantene. Vi er nok ikke i en posisjon der vi kan velge og vrake, men det gjelder å ha en plan for hva vi kan gjøre i hver situasjon, sier Fredriksen.