TROMSØ: De to Tromsø Storm-spillerne er de eneste av dagens mannskap som kjenner følelsen av å løfte kongepokalen.

– Jeg drømmer så klart om å vinne kongepokalen igjen, men jeg har sluttet å snakke høyt om det. Jeg har vært med på fire finaletap med Tromsø Storm, og ser du på de årene jeg har vært her, selv om vi ikke har vunnet kongepokalen, har det vært noen av de mest suksessrike årene. Jeg vil ikke si at vi har mislyktes, selv om vi har veldig lyst på og ennå ikke har vunnet kongepokalen, sier Hani Issalhi.

Ti år siden sist

10. mars 20005 løftet Issalhi kongepokalen som Asker Aliens-spiller etter 105-79-seieren i tredje og avgjørende finalekamp mot Harstad Vikings.

– Vi hadde et veldig godt lag den gangen der de unge ble løftet fram av de eldre. En ting som jeg synes vi i år har i Storm er en veldig god miks av unge og rutinerte spillere der de eldre tar vare på de unge og løfter de fram. Vi har fått til et vinnerlag, men med dagens format har dagsformen alt å si, sier Issalhi.

MESTER: Hani Issalhi i duell mot Harstad Viking-spiller William Pavlic i første finale mellom Asker Aliens og Harstad Vikings i 2005. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Issalhi kom til Storms om fersk norgesmester. Nå er spørsmålet om 30-åringen endelig lykkes i sin 10. sesong i Storm-drakten.– Hadde det vært best av tre eller fem kamper, er jeg sikker på at vi hadde vunnet. Vi har vist at vi er det beste laget, men nå er det dagsformen i to dager som blir avgjørende, sier den rutinerte guarden.

For hele Tromsø

Phillip kunne løfte pokalen 25. mars 2012 som Frøya-spiller da de slo Asker Aliens 80-78 i finalen mot Asker Aliens, attpåtil i Gimlehallen.

Høsten etterpå flyttet han til Tromsø og er nå inne i sin tredje sesong i Storm.

– Vi hadde et veldig godt lag i Frøya på den tiden og det var ekstra stas å løfte pokalen siden det var i Gimlehallen og Gimle er erkerivalene til Frøya, erindrer Phillip.

Frøya Basket vant også serien det året og var favoritter i finalen.

– Men før sesongen var vi ikke det. Det var vennegjengen som vant den gangen, med Storm er det noe helt annet. Vi er favoritter og har hele tiden noe å bevise. Vi er alltid det laget som blir jaget. Da vi tapte finalen for to år siden var det utrolig trist. Det er så mange som bryr seg om klubben, så jeg føler at vi spiller for hele samfunnet og har noe å bevise, sier 24-åringen.

– Mye roligere nå

Både Issalhi og Phillip erkjenner at de har et mye roligere forhold til «Final Four»-helga med allerede hver sin kongepokal i medaljeskapet.

– Etter fire finaletap på ti år, slutter man å snakke om å vinne kongepokalen, men jeg gleder meg vanvittig til å få en ny sjanse til å klare det igjen, sier Issalhi.

Phillip innrømmer at han kjenner på presset, uten at han lar seg stresse.

– Jeg er ikke like nervøs som jeg var foran den finalen med Frøya. Jeg er mye roligere nå enn jeg var da. Jeg gleder meg bare til å få muligheten til å klare dette med Tromsø Storm. Vi har stor selvtillit i gruppa og det har vi hatt hele veien. Vi vet hva vi er gode for. Nå får vi en siste god gjennomkjøring mot Centrum før det hele braker løs i Rykkinnhallen 21.-22. mars, og vi må sørge for å være så gode som vi kan være. Med dagens format av alt av dagsformen, så vi må bare sørge for å være så godt forberedt vi kan være og sørge for å hente pokalen hjem til Tromsø, sier bergenseren Phillip.