Liverpool's Fernando Torres, left, gestures towards Arsenal's Mathieu Flamini, right, during their Champions League quarterfinal first leg soccer match at Arsenal's Emirates Stadium in London, Wednesday, April 2, 2008. (AP Photo/Paul Thomas) Foto: Paul Thomas - AP

Alt om kampen

Alt om Fenerbahce — Chelsea

Les også: Syndebukk ble helt til slutt

20 minutter var spilt av 2. omgang på Emirates Stadium, Liverpools Martin Skrtel hadde nettopp reddet på streken og Arsenal trykket på for det viktige ledermålet.

Hviterussiske Aleksander Hleb styrtet inn i feltet, Dirk Kuyt kom på etterskudd, men Liverpools målscorer tok en solid tak i Hleb og dro ham ned.

Slapp unna

Soleklart straffespark! Men tilsynelatende med god sikt til situasjonen sto den nederlandske dommeren Pieter Vink, lot nederlandske Kuyt slippe unna - og dømte corner!

Protestene hjalp ikke, Liverpool forsvarte seg med hell og dyktighet i ytterligere en halvtime, holdt 1-1 og får spille returkamp på Anfield neste tirsdag med et godt utgangspunkt.

Det blir lagenes tredje møte på syv dager, ettersom Steven Gerrard og hans menn skal tilbake til Emirates for Premier League-kamp lørdag.

Med 1-1 og det Arsenal viste i annenomgangen i går, er ingenting avgjort.

Tre finaler på fire år?

Men Liverpool og Gerrard øyner sin tredje mesterligafinale på fire sesonger. Går de til semifinalen, kan de møte igjen Chelsea, som ble slått ut på straffer etter at lagene hadde vunnet hver sin hjemmekamp 1-0 i fjorårets semifinaler.

Og Gerrard er «Kaptein Europa»:

I ligaen var de Rafael Benitez' menn tidlig akterutseilt også denne sesongen, i Europa slår de seg frem.

Det så vanskelig ut i går også, da Emmanuel Adebayor stanget inn 1-0. Men bare tre minutter senere viste Gerrard sin storhet. På en-to-tre viste kapteinen teknikk, fart, kraft og vilje da han fintet seg inn i Arsenal-feltet, fikk ballen over på venstrebeinet og la inn.

Foran mål kastet Dirk Kuyt seg frem og sendte Liverpools utligning og viktige bortemål forbi Almunia.

På forhånd hadde Kolo Touré advart mot Gerrard, mens nesten alle andre snakket om Fernando Torres.

- For oss er ikke Torres den viktigste i laget deres. Stopper du Gerrard, har du stoppet Liverpool , sa Touré.

Det greide ikke ivorianeren og Arsenal-forsvaret, og så var hjemmelaget rystet.

Bendtners redning!

Men Arsène Wengers unge talenter fikk opp farten og fant tilbake til storspillet etter pause.

Wenger startet med 11 ikke-engelske spillere, men sendte Theo Walcott på banen etter pause. Og 19-åringen som Sven-Göran Eriksson så kontroversielt tok med i VM-troppen i 2006, bidro sterkt til at hjemmelaget la press på fjorårsfinalisten.

Liverpool fikk mer enn nok med å forsvare seg, men det holdt - for denne gang.

Det var nesten utrolig da danske Nicklas Bendtner sto på Liverpool-streken og reddet skuddet fra lagkamerat Cesc Fabregas, som var på vei inn i mål! Men linjemannen sto med flagget oppe for offside.

Kjøret kan fortsette på Anfield til uka, og da MÅ Arsenal score.

Og de færreste drar derfra med seier. Denne sesongen har Liverpool bare ett hjemmetap i Premier League, 0-1 mot Manchester United i desember, men også 0-1 mot Marseille i Champions League-gruppespillet i oktober og sjokktapet 1-2 mot Barnsley i FA-cupen i februar.