Mens flere norske fotballklubber åpner for å legge kunstgress i løpet av de neste to årene, velger Rosenborg og Arne Lorentsen å venteBlir det kunstgress på Lerkendal .....? Foto: RICHARD SAGEN

Mens RBK trente på brukbart underlag i Buvika, årstida tatt i betraktning, lå RBKs treningsbane "Skoglunden" under hvit presenning.

Årsak: Banen har lite gress, vurderes som for hard, og i klartekst: For dårlig til å trene på.

— Vi ønsker å trene på naturgress, derfor må vi søke ut. Det ser ut til at vi kommer til å trene i Buvik også fredag, sier Trond Henriksen til adressa.no om situasjonen.

Fiorentina-kampen "ødela"

Daglig leder i RBK Arena, Arne Lorentsen, innrømmer at han ikke er fornøyd med tingenes tilstand på Lerkendal.

— Nei, vi kan jo ikke være det. Og slik banen er nå, skulle den optimalt sett hatt 14 dager å "komme seg på", før vi lot spillerne slippe til på den igjen, sier han.

- Hvorfor er banen blitt så dårlig?

— Laget trente på den i februar før hjemmekampen mot Fiorentina, og også i forbindelse med Mesterligaen i desember. Det har gitt konsekvenser nå.

- Så det ble drevet rovdrift på gressmatta midtvinters?

— Nei, jeg vil ikke kalle det rovdrift. Det var viktige treninger, mener Lorentsen.

- Må diskuteres

Banemesterens ønske om to ukers helt treningsfri på "Skoglunden" mottas ikke med åpne armer i den sportslige avdelingen i RBK.

— Akkurat hvor lenge vi kan reise rundt i distriktet og trene må vi ta en diskusjon på. Det er for tidlig å si hvor lenge vi kan la banen hvile, sier Trond Henriksen.

Han innrømmer at situasjonen ikke er optimal.

— Nei, aller helst skulle vi jo forberedt oss "på hjemmebane". Samtidig var forholdene i Buvik bra, og det er jo fint å få vist oss litt fram for omgivelsene rundt Trondheim også, sier han.

Og tenker på at "halve" barneskolen i Buvik sto med store øyne og autografblokkene klare da RBK-spillerne trente på deres bane torsdag.

Fredag kommer de etter all sansynlighet tilbake.