– Han føler at alle bare er opptatt av hvordan det blir når han gjør comeback i eliteserien. Alle prater om hvor mye de gleder seg til å se ham på banen igjen, og dette påvirker humøret hans. Erik liker ikke alle spørsmålene om hvordan det blir å komme tilbake og all den opphausingen han opplever fra mediene sin side. Derfor har vi bestemt oss for å skjerme Myggen nå, sier trener Knut Tørum til Fædrelandsvennen.

Ifølge Start-ledelsen har den ene forespørselen etter Mykland-intervjuer avløst den andre siden ankomst La Manga lørdag ettermiddag.

– Det kommer henvendelser om alt. Noen vil ha triksekonkurranse med ham, andre vil lage større magasinsaker. Jeg hadde nettopp kontakt med en gresk journalist som også ville prate med ham. Jeg kunne lett fylt en trekvart stilling med å være Eriks sirkushest, sier medieansvarlig Roy Emmanuelsen.

Fædrelandsvennen gjorde søndag kveld avtale med Emanuelsen, om å gjennomføre en lengre prat med midtbanespilleren. Men i går morges satte Knut Tørum og sportsdirektør Svein Mathisen foten ned.

Les også:

Taus til april

Nå skal Myggen skjermes frem til etter han har kommet helt tilbake som fotballspiller. Og det kan ta sin tid.

– Vi har vært glade for den fremgangen Erik har hatt og vært i den tro at han ville rekke seriestart, men nå ser det ikke så lyst ut. Det får bare ta den tiden det tar , sier Mathisen.

Knut Tørum regner ikke med å ha Myggen på banen før etter landskamppausen i månedsskiftet mars/april.

Altså vil det ta halvannen måned før 37-åringen snakker med pressen igjen – minst.

Matta tar selvkritikk

I Start tar man nå selvkritikk for å ha latt mediene få for fritt spillerom med klubbens største stjerne.

– Jeg bebreider meg selv for å ha sagt ja til for mange henvendelser på Erik. Nå har det toppet seg og bare i løpet av et par dager her nede har han blitt tappet for krefter på grunn av alle spørsmålene. Vår kommersielle tankegang nå må heller være å få ham på banen i så mange kamper som mulig enn å dytte ham fram i media hele tiden, sier Svein Mathisen.

– Vil ikke denne strategien bare føre til at det blir enda flere henvendelser og mer press fra media på å få snakket med Mykland?

– Mulig det, men vi klarte å skjerme ham i fjor høst, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å få det til også nå. Erik vil ha fullt fokus på å komme tilbake på banen, og han vil gjøre dette uten å bli påvirket av omgivelsene, sier Mathisen.

Ressurs

Etter å ha hatt stor fremgang tidlig på nyåret har Myggen de siste par ukene hatt føling med en strekkskade i høyre lår. Denne tvang ham til å avbryte søndagens trening og i går og dagene fremover vil aust-egden kun trene alternativt. Mathisen bekrefter at tilbakeslaget også har gått inn på midtbaneteknikkeren.

– Jeg håper fortsatt at Erik skal kunne spille rundt halvparten av kampene i eliteserien, men akkurat nå ønsker vi ikke stresse ham på noe. Han er uansett uhyre viktig i gruppen, enten han spiller eller ei. Han er en vanvittig ressurs, tar ordet hele tiden, er flink med de unge og veldig reflektert på alt det fotballfaglige, sier Mathisen.

Foreløpig er Myggens refleksjoner forbeholdt den interne sfæren i Start.