DÅRLIG START: Kristoffer Brun hadde ingen problemer med å komme seg til verken kvartfinale eller semifinale under verdenscupen i Luzern. Men en dårlig start i finalen ødelagte for Bergens-roeren. Mette Bugge

Lekte seg til finaleplass. Så gikk det galt

– Det er klart man blir skuffet og frustrert, sier Kristoffer Brun.

Kristoffer Brun hadde ingen problemer med å ta seg til verken kvartfinale eller semifinale under verdenscupen i Luzern. Men i finalen gikk det ikke helt som planlagt for roeren som endte på en 4. – plass.

– Det er klart man blir skuffet og litt frustrert, sier fjorårets olympiske bronsevinner, Kristoffer Brun.

Dårlig start

Brun viste god form både fredag og under semifinalen lørdag. Men i starten av finaleløpet lørdag ettermiddag havnet han bakpå. Brun rodde til slutt inn på tiden 06:58,040. Polske Artur Mikolajczewski vant med tiden 06:54,590.

– Det var 750 meter der jeg rotet det ordentlig til for meg selv i dag, men ellers har det vært ganske bra denne helgen, sier Brun som likevel ikke legger skjul på skuffelsen etter finalen:

– Jeg kan ro bedre enn det jeg gjorde de første 1000 i dag. Der ødelagte jeg egentlig veldig mye av løpet. Jeg ble kanskje litt for ivrig og gjorde noen tekniske feil. De siste 1000 var jeg raskest av alle, men det hjelper fint lite når man har havnet litt langt bakpå.

– Ikke horrible avstander

Men til tross for en noe skuffende finale har roeren vist gode takter under helgens verdenscup. Det tar han med seg.

Les også

Dette mener de er grunnen til at Brun kan bli tidenes idrettsmann fra Bergen

– Jeg føler jeg nærmer meg likevel og det er gøy. Det var et høyt og godt nivå denne helgen. Selv om det ikke gikk helt som jeg ønsket, føler jeg at jeg har fått mange gode svar. Jeg skulle gjerne verdt på pallen, men jeg tar med meg mye positivt, sier Brun.

For det er ennå en god stund til VM i slutten av september.

– Ingenting var riktig ille, for å si det sånn. Det var heller ikke horrible avstander opp til medalje. Det var en prosent opp til gull, og en til to prosent er det man har mulighet til å hente fra nå av og frem til VM, forteller roeren motivert.

Nå tar Brun en liten velfortjent ferie, før han setter i gang med en skikkelig oppkjøring. Det kommer godt med for Brun som på grunn av småskader ikke kom i gang med treningen før i februar.

– Jeg ser veldig frem til en god treningsperiode nå, så satser jeg på å lage litt spenning i VM, sier Brun.