ARSENAL — CHELSEA 0-2

Ligacupen har ikke veldig høy status blant topplagene i England, men når det er snakk om London-oppgjør mellom nummer en og to i Premier League betyr det selvsagt litt ekstra.

Uansett bar lagoppstillingene preg av at det var snakk om nettopp ligacup bare noen dager etter Premier League-runde. Blant annet fikk Nicklas Bendtner en ytterst sjelden sjanse fra start for Arsenal.

Forsvarstabbe

Etter 22 minutter ble Ryo Miyiachi flott frispilt av Aaron Ramsey. Dommeren blåste for offside, noe som trolig var feil.

I stedet var det Chelsea som tok ledelsen i det 25. minutt. Gjestene kontret etter en Arsenal-corner, og Cesar Azpilicueta utnyttet en grov forsvarstabbe. Carl Jenkinson bommet fullstendig i forsøket på å heade tilbake til keeper Lukasz Fabianski, og Azpilicueta banket inn 1-0 til Chelsea.

Det var også stillingen ved pause på Emirates.

Özil inn, scoring imot

Ramsey hadde et godt skuddforsøk etter drøye timen, men den snek seg utenfor Chelsea-stolpen.

Like etter kastet Arsenal innpå juvelen Mesut Özil i et forsøk på å komme tilbake i kampen, men i stedet la Chelsea på til 2-0 like etter byttet. 66 minutter var spilt da Juan Mata banket inn Chelseas andre fra rundt 16 meter, med høyrefoten.

Arsenal valgte å sette innpå enda en stjerne, Olivier Giroud, i stedet for Bendtner. Men var det for sent?

Hjemmelaget presset og presset, men Chelsea holdt ut og er klar for femte runde i ligacupen.

Arsenal kan trøste seg med at de fortsatt topper Premier League, foran nettopp Chelsea. Men tirsdag var det Jose Mourinhos navn som runget på Emirates.

En sen 2-1-scoring mot Manchester City søndag, etterfulgt av borteseier mot Arsenal to dager senere, smaker godt for de blå.

Fakta ligacupen tirsdag:

Arsenal – Chelsea 0-2 (0-1) Mål: 0-1 Cesar Azpilicueta (25), 0-2 Juan Mata (66).

59.455 tilskuere.

Burnley – West Ham 0-2 (0-0) Mål: 0-1 Matthew Taylor (str. 76), 0-2 Jack Collison (str. 90).

Rødt kort: Keith Treacy (90), Burnley.

Leicester – Fulham 4-3 (2-1) Mål: 0-1 Hugo Rodallega (18), 1-1 Wes Morgan (40), 2-1 Chris Wood (45), 3-1 Ignasi Miquel (53), 3-2 Rodallega (54), 3-3 Georgios Karagounis (87), 4-3 Lloyd Dyer (89).

17.932 tilskuere.

John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Manchester U. – Norwich 4-0 (1-0) Mål: 1-0 Javier Hernandez (str. 20), 2-0 Hernandez (54), 3-0 Phil Jones (88), 4-0 Fabio Da Silva (90).

Birmingham – Stoke 4-4 (1-1) e.o. (2-4 på straffer) Mål: 0-1 Oussama Assaidi (10), 1-1 Tom Adeyemi (28), 1-2 Peter Crouch (55), 1-3 Marko Arnautovic (71), 2-3 Peter Løvenkrands (85), 3-3 Løvenkrands (90), 3-4 Kenwyne Jones (94), 4-4 Olly Lee (118).