kropp

Italiensk fotball er i hardt vær om dagen, og nå er en ny kampfiksingsskandale under opprulling.

Søndag skriver Aftonbladet om Marco Paoloni, tidligere keeper i Cremonese. Han har vært i trøbbel med sine kreditorer, og skyldte skyldte penger. Ganske mye penger.

For å bøte på dette gikk han med på (i hvert fall i følge påtalemyndighetene) å ha sovetabletter i medspillernes flasker før en kamp mot Paganese (nå snakker vi nivå tre i Italia).

Paganese lå sist på tabellen, Cremonese ledet ligaen. Dermed var oddsen svært høy for Paganese-seier, noe Paolonis kreditorer så sitt snitt til å spille høyt på.

Med keeperens hjelp.

Lagkompisene ble naturligvis søvnige av sportsdrikken som ikke var sportsdrikk, og presterte noe under pari. Etter kampen kjørte også en bil med noen av spillerne inn i en annen bil — fordi man holdt på å sovne bak rattet.

Trekket fra Paoloni fungerte likevel ikke. På det man må kalle en heller dårlig dag vant Cremonese nemlig 2-0, og kreditorene tapte pengene sine.

Men den mistenkelige storsatsingen på borteseier gikk altså ikke upåaktet hen hos de som etterforsker mulig kampfiksing.

Nå hevder keeperen å være uskyldig.

— Jeg har ikke gjort noe, sier han - som var i et seks timer langt avhør fredag.

— Han hadde søvnmiddel i vannet før kampen, sier imidlertid Guido Lo Pesti i politiet i Cremona, og begrunner det med at det faktisk ble funnet spor av søvnmiddel i spillernes urin.

Der står foreløpig saken.