TROMSØ — AALESUND 1-2

I 2011 ble han eliteseriens toppscorer som Tromsø-spiller. I kveld returnerte Mustafa Abdellaoue til Alfheim – og endte som matchvinner.

Allerede etter 20 minutter scoret «Mos» det avgjørende 2-1-målet for Aalesund.

En god kontring, som endte med at Aron Thrandarson vakkert spilte fri «Mos», ble den store forskjellen på bunnlagene Tromsø og AaFK.

— Jeg bare ventet og ventet på at Aron skulle slippe ballen. Når han først gjorde det, var det bare å «curle» den i lengste, sier Mustafa Abdellaoue etter scoringen på lykkearenaen.

I 2011 ble han eliteseriens toppscorer med 17 mål. Flere av dem ble banket inn på Alfheim. «Mos» har alltid trivdes i nord.

— Jeg hadde et veldig fint år her. Det er en stadion jeg har mange gode minner fra, sier «Mos».

MATCHVINNER: Mustafa Abdellaoue kunne feire på Alfheim fredag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Fredag kveld tok han med seg godfølelsen inn i oppgjøret.— Jeg kjente meg frisk før kampen. Jeg føler at jeg er i god form nå. Da er det godt å score mål også, sier Abdellaoue.

Trond Fredriksen er glad spissene hans har begynt å score igjen. Mot Lillestrøm sist scoret Franck Boli.

— Spisser lever av å score mål. Det er jobben deres. Jobben er selvsagt mye enklere å gjøre når man lykkes, sier AaFK-treneren.

Mot Tromsø satt seieren til slutt langt inne. Et selvmål av Kent-Are Antonsen ga Aalesund 1-0 etter tre minutter, mens Runar Espejord utlignet til 1-1 etter 16 minutter. Mens førsteomgang lenge var jevn, var Tromsø det førende laget i andreomgang. Men tross en del gode muligheter holdt AaFK unna og tok en sterk borteseier.

Nå er laget oppe på 19 poeng og omsider over nedrykksstreken.

— Vi må fortsatt bare ta en kamp av gangen. Det er ingen grunn til å ta av etter dette, sier Mustafa Abdellaoue.