Elverum — ØIF Arendal 22-30

Premissene var klare. Elverum hadde to poeng å hente på ØIF Arendal, som toppet herrenes eliteserie i håndball før kveldens oppgjør.

ØIf åpnet klart best, og fikk kjapt en luke på tre mål. Spesielt Marcus Dahlin sto fram tidlig i kampen, han ble også ØIFs toppscorer med seks mål.

Utover i første omgang befestet bare ØIF sitt store overtak. Elverum slet mot et godt Arendal-forsvar, og det lille som gikk forbi muren ble ofte plukket opp av en god Svenn Erik Medhus i ØIF-målet.

— Å få med seieren fra Elverum er utrolig deilig. Vi spiller kanskje vår beste kamp noen sinne, sier Medhus til Fædrelandsvennen etter kampslutt.

– Holder seg til planen 100 prosent

— Vi får de til å skjelve i buksa etter 20 minutter, og det er et lag på banen, fortsetter han.

Bortelaget ledet 17-10 til pause.

I starten av andre omgang bet Elverum bedre fra seg, og var på det nærmeste fire mål bak, uten at dette stresset ØIF. To kjappe mål fra Magnus Jøndal og ett fra Eirik Heia Pedersen sendte ØIF opp i 17-10, og etter dette var seieren aldri truet.

— Gutta holder seg til planen 100 prosent. Vi er disiplinerte, og vi gjør de dårlige. 30 mål borte mot Elverum er veldig sterkt, sier ØIF-trener Marinko Kurtovic.

Til slutt endte det 30-22 til ØIF Arendal, som dermed rykker fra på toppen av tabellen. Med 20 poeng er det fire poeng ned til Elverum, og til Haslum som har en kamp mindre spilt.