Tromsø-gutten prøver nå å bygge seg opp i Vålerenga etter en korsbåndoperasjon. Siden 2002 har spissen slitt med prolaps i ryggen, vonde legger, plagsom ankel og nå altså knetrøbbel.

---- Er du Norges beste manager? PRØV VÅRT MANAGERSPILL!

---- – Jeg er søkk lei det maset. Det er stort sett det jeg har snakket om de siste årene, sier Lange til Bladet Tromsø.

Han jobber tålmodig med å bygge seg opp igjen. Og er uaktuell for spill mot gamle lagkamerater på Alfheim kommende søndag.

– Jeg må bare ta dette uke for uke, og så se om jeg er aktuell for troppen. TIL-kampen søndag kommer for tidlig. Jeg må nok få litt kamptrening gjennom andrelaget først.

Skadespøken

Ironisk nok bidro Lange til en aprilspøk om en alvorlig kneskade for nøyaktig åtte år siden. På treningsleir i Belgia gikk den daværende TIL-spissen ned for telling, og det ble påstått at kneet gjorde ham uaktuell til seriestarten.

Problemet var at bløffen ble gjort 31. mars, og at all media hjemme i Norge kastet seg på saken dagen før 1. april.

Nå innrømmer Lange at han angrer opptrinnet.

– Jeg har ønsket i ettertid at de hadde plukket ut noen andre for den oppgaven. Jeg skulle gjerne vært foruten den spøken. Vi burde vært ærlig, og jeg hadde dårlig samvittighet der og da, forteller Lange nå.

Han hadde aldri trodde at det skulle bli en slik oppmerksomhet rundt saken.

– Jeg har ikke så god hukommelse, men husker at det ble veldig mye styr. Og jeg unngikk å ta telefonen utover kvelden for riksmediene ville jo ha tak i meg også. Det skulle bare være en liten spøk for den lokale media.

– Og da vi reiste hjem til Norge, dukket Oslo-media opp på Gardermoen da vi mellomlandet der. Det var noen dager med altfor mye styr, legger VIF-spissen til.

Skal tilbake

Historien er imidlertid glemt nå. Og Lange ser frem til å komme tilbake for fullt på fotballbanen.

— Det er så artig å trene selv om jeg må innrømme at det å trene alternativt ikke alltid er like moro. Går det flere dager uten trening, blir jeg dårlig, slutter han.