Brasils høyesterett kåret seriemesteren i fotball 30 år etter

– 40 millioner fans kommer til å få sitt hjerte knust av dette, sa dommeren.

Publisert: Publisert:

Etter 30 år har Brasils høyesterett endelig besluttet vinneren av seriemesterskapet i 1987. Sport Recife ble tilkjent seieren med tre stemmer mot én. Foto: Eraldo Peres / TT / NTB Scanpix

Etter 30 års uenighet avgjorde høyesterett tirsdag hvem som med rette kan kalle seg brasiliansk ligamester i fotball for 1987.

Avgjørelsen falt på Sport Retife, en klubb som oftere har kjempet mot nedrykk enn i toppen av tabellen de senere årene. Klubben, som har tilhold i den nordøstlige delen av Brasil, ble tilkjent ligatittelen på bekostning av Rio de Janeiro-giganten Flamengo.

Avstemningen i den fem medlemmer store komiteen i Høyesterett endte 3-1 i favør Sport Retife. Det femte medlemmet avsto fra å stemme som følge av at sønnen hadde fungert som advokat for Flamengo i saken.

Den 30 år lange striden om seriemesterskapet i 1987 begynte da Flamengo gikk til topps i en liga som ble startet av klubbene som utgjorde den. Samtidig besluttet Brasils fotballforbund å organisere en egen konkurranse, som til slutt ble vunnet av Sport Retife.

87 é, indiscutivelmente, nosso. Outra vez https://t.co/oBux2CwXAt https://t.co/XG15i7o3Zn

Forbundet forsøkte så å overtale Flamengo til å møte Sport Retife i en finale om retten til å kalle seg ligamester, men det tilbudet takket Rio-giganten høflig nei til.

To av høyesterettsdommerne som tok tirsdagens avgjørelse er selv svorne Flamengo-fan. Likevel stemte de mot klubben i sitt hjerte.

– 40 millioner fans kommer til å få sitt hjerte knust av dette. Det inkluderer meg, sa dommer Luis Roberto Barroso etter at avgjørelsen var tatt.

Flamengo er Brasils mest populære fotballklubb og har alltid omtalt seg selv som ligamester i 1987. Lite tyder på at tirsdagens avklaring fra høyesterett vil endre på den retorikken.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Høyesterett
  2. Sport
  3. Fotball