«Russlands ulovlige invasjon av Ukraina pågår fortsatt, og under omstendighetene følte ikke Erik at han hadde noe valg», skriver Solbakken på Instagram.

Spilleren har brutt kontrakten på grunnlag av artikkel 14 i FIFAs regelverk for kontrakter, en så kalt «just cause». Det vil si at termineringen også skjer uten at det får konsekvenser økonomisk.

Botheim var en av åtte spillerne som ble fritatt for arbeidsplikten da Russland invaderte Ukraina tidlig i mars. Siden har Botheim oppholdt seg i Norge, hvor han har trent med både Bodø/Glimt og Stabæk.

VG har vært i kontakt med sportslig administrativ leder i Glimt, Håvard Sakariassen. Han mener det på nåværende tidspunkt ikke virker veldig sannsynlig at Botheim returnerer til klubben.

– Vi har registrert det og har en veldig god dialog med Botheim. Vi har vært informert hele tiden og er informert om at kontrakten er brutt. Men at han blir Glimt-spiller tror jeg ikke er realistisk, sier Sakariassen til VG.

– Hvorfor ikke? – Som fri spiller er han nok en veldig attraktiv herremann.

Agent Jim Solbakken har ikke besvart VGs henvendelser onsdag. Botheim henviser til sin manager, Jamal Mazari.

– Det er altfor tidlig å si noe nå. Vi håper at ting faller på plass om noen uker, sier Mazari til VG.

Manageren ønsker på nåværende tidspunkt ikke å si noe om en retur til Norge kan være aktuelt for spissen.

Botheims kontrakt med Krasnodar ble opprinnelig signert i januar og skulle sikre Glimt opp mot 100 millioner kroner.

Det har vært spekulert i om Glimt kommer til å motta det resterende beløpet eller ikke. Det føler Sakariassen seg imidlertid trygg på at de gjør.

– Vi regner med at vi får de resterende pengene. Det kan sikkert ta litt tid, men kravet vårt ligger der ennå. Krasnodar har ikke brutt noen innbetalinger hittil, sier han.

Botheim noterte seg for 15 nettkjenninger da Bodø/Glimt forsvarte seriegullet i 2021. Kjempesesongen kom etter at han ble sendt på dør i Rosenborg.

Han rakk aldri å registrere seg for noen offisielle kamper for Krasnodar.