Liverpool fordømmer supportersamlinger – ordfører truer med portforbud

Store folkemengder har siden torsdag samlet seg for å feire Liverpools ligagull. Klubben kaller oppførselen forkastelig.

Publisert: Publisert:

Mange møtte opp utenfor Anfield for å feire Liverpools ligagull torsdag kveld. Foto: Jon Super, AP / NTB scanpix

  • NTB

Torsdag kveld kunne Liverpool-supporterne slippe jubelen løs for klubbens første ligagull på 30 år. Det medførte at tusenvis samlet seg utenfor Anfield, og dagen etter samlet folk seg på Pier Head lokalt i byen.

Folkesamlingene medførte at reglene om sosial distansering ikke ble holdt, og lørdag morgen gikk klubben hardt ut mot dem som bryter regelverket.

– Byen vår står fortsatt i en helsekrise, og denne oppførselen er uakseptabel. Det er fortsatt fare for en ny smittetopp, og vi må jobbe sammen for at vi ikke ødelegger alt vi har oppnådd under nedstengningen, skrev klubben i felles uttalelse med politiet og lokale myndigheter.

  • LES OGSÅ: Dette er de syv viktigste årsakene til Liverpools etterlengtede triumf

Det ble mye feiring utenfor Anfield da ligamesterskapt var i boks torsdag kveld. Her holder en Liverpool-supporter et bluss. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB scanpix

Ordfører Joe Anderson har bedt feirende supportere om å dra hjem for å forhindre spredning av koronaviruset. Etter fredagens samling var det store mengder søppel på Pier Head, og en video viser at en rakett traff den verneverdige bygningen Royal Liver.

– Kanskje kan et portforbud bli satt i stand ettersom politistyrkene allerede har blitt forsterket i byen for å håndtere antisosial oppførsel, sa Anderson til Liverpool Echo på fredag.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Liverpool FC
  2. Premier League
  3. Engelsk fotball