Nøkkelspiller ga seg midt i sesongen – nå er Bravo ferdig på allnorsk nivå

Bravo klarte ikke stille lag i helgen. Dermed venter 3.-divisjon neste år for Tromsø-klubben.

Publisert:

Morten Forøy hadde motivasjonsproblemer og har gitt seg med håndballen per nå. Foto: Mats Rydland

  • Tobias Stein Eilertsen

Sykdom og forfall gjorde at håndballaget Bravo ikke klarte å stille lag til bortekampen mot Kjelsås, som var første lag på trygg grunn med sine ni poeng i 2.-divisjon avdeling 1.

Bravo ligger sist i 2.-divisjon med kun fire poeng (2–0–16) på sesongens første kamper, og med mindre håndballforbundet gjør en overraskende helomvending, er klubben allerede klar for 3.-divisjon, selv med tre kamper igjen å spille.

– Vi håper på å få satt den kampen opp på nytt, men det tviler jeg på at skjer. Vi krysser fingrene, men jeg tviler, sier Bravo-trener Bengt Thoresen til iTromsø onsdag formiddag.

– Så da blir det nedrykk?

– Ja, da er det over i den divisjonen. Kjelsås var en firepoengskamp og utrolig viktig, så det var synd. Da hjelper det ikke om vi slår både Ski, Bodø og Kolbotn, sier Thoresen.

Torsdag morgen ringte Thoresen tilbake til iTromsø med svar fra forbundet.

– Kampen kommer til å bli stående 0–0 og Kjelsås får de to poengene. Vi kommer ikke til å anke den avgjørelsen, for vi vil ikke vinne frem med det, sier Thoresen.

Les også

Høgmo får lederjobb i NFF

Les også

TIL har lagt inn bud på landslagsspiller: Vil slå Glimt på målstreken

– Mistet motivasjonen

De siste kampene har Bravo spilt uten Morten Forøy. Han kom tilbake til Tromsø foran 2018-sesongen på grunn av en langvarig kneskade, som holdt ham ute av spill for eliteserielaget Bodø.

Det var et stort tap for klubben.

– Det var et stort tilbakeslag. Morten scoret ti mål i snitt per kamp og hadde ti målgivende pasninger. Han betydde mye, så det var ikke bra, sier Thoresen.

Forøy begrunner motivasjon som årsaken til at han nå har gitt seg.

– Det var ikke gøy å spille håndball lengre. Jeg har studier (sykepleier) og andre interesser og hadde ikke lyst til å bruke så mye tid på håndballen. Jeg vil ikke si at jeg har lagt håndballen helt på hylla, men det er ikke første prioritet akkurat nå, sier Morten Forøy.

Kneskadene som plaget ham i de yngre årene, er imidlertid borte.

– Plagene jeg hadde, har roet seg, så knærne har blitt bra igjen, sier Forøy, som synes det er synd at Bravo går ned.

– Det var gode lag i de siste kampene uansett, så det hadde nok blitt tøft selv om de hadde slått Kjelsås. Det har vært en sesong der det har vært vanskelig å stille mannskap, og det ble tungt å motivere seg, sier Forøy.

– Må samles i én klubb

Thoresen håper nå at man kan ta samling i bånn neste år å få samlet kreftene i Tromsø rundt ett herrelag på håndballsiden.

– Henning Limstrand flytter til Trondheim og signerer for eliteserieklubben Kolstad, så det er veldig bra for han, så får vi se om Morten blir med igjen neste år. De andre guttene på laget blir med ned i 3.-divisjon, sier Thoresen.

Men det er ikke nok ifølge Bravo-treneren.

– Det er synd at vi har tre klubber (Bravo, THK og TSI) i Tromsø som er middelmådige. Det er mange talenfulle og gode spillere, men de er spredt på for mange lag. Hadde vi samlet de beste spillerne i Tromsø hadde vi holdt plassen og vel så det. Vi kunne kriget i toppen og kjempet om opprykk på sikt, sier Thoresen.

– Men alle kjører sitt eget løp, og det er veldig synd, legger han til.

Nå håper han at man kan ta grep og enes om å satse rundt ett lag på herrehåndballsiden.

– Talenter har vi, men de forsvinner. Henning (Limstrand) dro nå, Aksel (Hald) drar på sikt, vi har Daniel (Jakobsen) er i Runar. Guttespillerne reiser sørover, så det er synd. Av dem som er igjen, har vi ingen å miste, sier Thoresen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Håndball
  2. Bravo håndballklubb