Tertnes-spillerne utrøstelige etter at Europa-drømmen ble knust: – Jeg gremmes

De kom til Hamar med en realistisk drøm om å ta seg til gruppespillet i EHF-cupen. En og en halv time senere var drømmen blitt til mareritt.

Publisert:

Hun herjet med Storhamar. Så gikk det en uke, så måtte Linn Gossé og resten av Tertnes tørke tårene etter et brutalt returmøte. Foto: Marius Schjei Dahl

  • Marius Dahl

STORHAMAR – TERTNES 39–13, 65–44 SAMMENLAGT:

Det ble tidlig klart at det ikke var gøy å være Tertnes på Hedemarken søndag kveld.

Én uke etter at sterke Storhamar ble slått i en flott femmålsseier i Haukelandshallen, ble gultrøyene fra Hamar så altfor, altfor sterke i Boligpartner Arena.

Det smalt i stolper og tverrliggere. De tekniske feilene florerte. Hjemmelagets Guro Nestaker herjet.

Til pause sto det bare 14–7 og håpet levde. Men etter marerittomgangen etter pause, sto brutale 39–13 på resultattavla. Dermed blir det ikke gruppespill i Bergen i vinter.

– Vi så ut som et pikelag. Som piker, 10 år.

Ordene tilhører Linn Gossé, som var kampens store spiller i Haukelandshallen for én uke siden. Etter kollapsen på Hamar kom det tårer fra øynene til Tertnes-profilen.

Les også

ØIF Arendal nær bragd i europacup-thriller

– Jeg gremmes

– Dette var så dårlig som det går an å få det. For min egen del spiller jeg så forferdelig dårlig. Ufattelig skuffet over egen prestasjon. Jeg gremmes, slår Gossé fast.

– Vanligvis kan man si at man blir sliten eller noe sånn, men dette var virkelig en kollaps det er vanskelig å finne ut grunnen for. De scorer på alt, vi bommer på alt. Det var bare katastrofe, sier Gossé.

Storhamars beste spiller, keeper Stine Liden, stengte målet fullstendig. Her reddet hun et skudd fra Thea Stankiewicz. Foto: Marius Schjei Dahl

Mer gråtkvalt var Thea Stankiewicz. 21-åringen var utrøstelig etter kampslutt, men sto rakrygget og stilte til intervju mens hun kjempet med tårene.

– Nå er jeg bare utrolig skuffet. Jeg føler vi forbereder oss og vi har virkelig, virkelig lyst til å gå videre. Og så kommer vi hit og fremstår utrolig feige. Vi tør ikke å ta duellene i forsvar og er feige når vi skal satse fremover. Jeg er egentlig bare utrolig skuffet, sier Stankiewicz.

Ble utspilt etter pause

– Håndball betyr utrolig mye for meg og det er utrolig mye følelser knyttet til dette. Det blir mye følelser når man presterer som dette, fortsetter hun.

Stortalentet roste de yngre jentene som fikk sjansen på tampen og erkjenner at det var tøft da drømmen ble brutalt knust etter hvilen. Til pause var det realistisk å hente inn de to målene som skilte fra avansement, men det tok først tjue minutter før Tertnes-mål nummer to kom. Imens scoret Storhamar på nesten alt.

Thea Stankiewicz (21) var, som flere andre, veldig lei seg etter tapet. Foto: Marius Schjei Dahl

På tampen tok Tertnes-jentene seg sammen da begge lag kastet utpå flere reserver. Birgitte Karlsen Hagen scoret på bestilling, uten at det reddet kvelden til 25-åringen. Hun smilte ikke da hun fortjent mottok prisen som bortelagets beste,

– Vi hadde trua, men så er vi uheldige når vi brenner noen tidlige sjanser og de får noen enkle mål. Vi gir ikke opp, men vi klarer ikke mer. Da er det tøft å stå utpå der, sier Stankiewicz.

Les også

Mørk norsk skøytehelg, men ett lyspunkt gjør sjefen til optimist: – Viser at vi ikke er så langt bak

Kan ikke huske at det har vært så dårlig

Trener Tore Johannessen var like brutal som Tertnes-profilene. Dette holdt ikke mål.

– Alt går galt etterhvert. Vi starter bra, men så holder vi oss ikke til konseptet i angrepsspillet. Vi bryter ut av måten vi spiller på, etter et kvarter kjenner jeg ikke igjen spillet vårt, sier Tertnes-sjefen.

– Slik som vi opptrer i andre omgang kan vi ikke være bekjent av, sier han nådeløst.

– Er det det dårligste dere har levert i år?

– Jeg kan ikke huske at det har vært så dårlig noen gang, sier Johannessen.

– Taper veldig, veldig mye

Torsdag trekkes gruppespillet i EHF-cupen. Tertnes er dermed ikke blant de 16 navnene som skal trekkes ut.

– Det hadde vært ekstremt mye læring for de yngre spillerne. Læring i form av reise, motstand, tøft kampprogram. Vi taper veldig, veldig mye. Ikke minst hadde det vært kjempegøy, sier Gossé om det de går glipp av.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Tertnes
  2. Storhamar
  3. Håndball
  4. Tertnes Håndball Elite