Liverpool-keeper Alisson og Joe Gomez ga bort kampens første mål, mens Leeds sisteskanse Illan Meslier stoppet alt som kom imot etter pause.

Og da Crysencio Summerville satte inn 2–1 i det 89. spilleminuttet, sørget han for Leeds’ første seier i Premier League på ni kamper. 20-åringens scoring førte til lagets første seier mot Liverpool siden 2001.

– Det var et stort øyeblikk for meg å score på Anfield, sier Summerville til Sky Sports.

FØRSTE PÅ 21 ÅR: Sist gang Leeds slo Liverpool, var dagens matchvinner Crysencio Summerville et halvt år gammel. Foto: OLI SCARFF / AFP

Hjemmelaget var i gavmildt humør i åpningsminuttene. Alisson skled etter en upresis støttepasning fra Gomez, og Leeds’ Rodrigo var våken. Spissen oppfattet gratismuligheten tidlig, og scoret et av sine enkleste mål i karrieren i det åpne buret.

– Problemet er at vi ikke kan kontrollere kamper som dette for øyeblikket, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp til Sky Sports.

– Vi har mange gode øyeblikk, men oppsummert er det ikke godt nok, fortsetter han.

Tidligere midtstopper og Liverpool-legende var ikke imponert over det han så av Gomez i midtforsvaret i første omgang.

– Han har vært over alt i denne omgangen. Han var dårlig i Napoli for noen uker siden, og (Joel) Matip kom inn etter pause. Jeg hadde ikke blitt overrasket om vi ser (Ibrahima) Konaté i andre omgang i dag, sier tidligere Liverpool-stjerne Jamie Carragher i Sky Sports-studio.

Midtstopperen ble dog værende på banen under hele kampen.

Heldigvis for Gomez og Alisson brukte ikke Liverpool lang tid på å slå tilbake. Mohammed Salah har som vane å score mot Leeds, og etter et flott innlegg fra Robertson satte Liverpool-stjernen inn utligningen på volley.

Begge lag brukte tid på å komme i gang etter hvilen, men etter 60 minutter begynte vertene å produsere sjanser igjen. Både Robertson og Darwin Núñez hadde gode muligheter innenfor 16-meteren, men franske Illan Meslier stoppet begge forsøkene.

Leeds slet med å skape sjanser fra etablert angrep, og ble presset mer og mer bakover. Likevel var vertene unøyaktige på siste tredel, og misbrukte flere gode muligheter mot slutten av kampen.

REDNING: Illan Meslier sto meget godt for Leeds United på Anfrield. Her redder 22-åringen Darwin Núñez’ kjempesjanse i andre omgang. Foto: OLI SCARFF / AFP

Núñez prøvde seg på nytt noen minutter senere etter kjempesjansen, men også fra distanse reddet Meslier mesterlig. Salah hadde også flere brukbare muligheter, men franskmannen holdt gjestene inne i kampen i hele i andre omgang.

Summerville satte inn 2–1 på tampen, og Leeds tok tre enormt sterke poeng på bortebane.