– Den første sesongen i Premier League er ikke lett. Det vet jeg selv, så det definerer en veldig god manager, sier Guardiola om ten Hag på en pressekonferanse fredag.

Lørdag venter Citys erkerival på motsatt side av banen på Wembley i FA-cupfinalen. Det er første gang i historien at Manchester United og Manchester City møtes i finalen i verdens eldste nasjonale fotballturnering.

VG Live: Følg Manchester City mot Manchester United i FA-cupfinalen kl. 16:00

Manchester City-manageren har latt seg imponere av manager-kollegaens debutsesong i England. Nederlenderen har ledet det røde Manchester-laget til tredjeplass i Premier League og finaleplass i FA-cupen etter en skuffende fjorårssesong.

Til sammenligning endte Manchester United på sjetteplass i Premier League og røk ut i fjerde runde av FA-cupen i 2022. Ten Hag ledet også United til sin første tittel på nesten seks år etter å ha sikret ligacup-trofeet i februar.

City-stjernen Erling Braut Haaland blir lørdag den første nordmannen siden 2011 til å spille i en FA-cupfinale:

Guardiola spår nå at den tidligere Ajax-manageren blir sittende i lang tid som manager hos erkerivalen.

– Jeg kan ikke si at vi er venner når vi ikke har så mye kontakt, men jeg tror Manchester United har en eksepsjonell manager i mange, mange år fremover, sier City-manageren.

Innbyrdes står managerene med en seier hver tidligere denne sesongen. Først ydmyket Guardiolas mannskap Manchester United på hjemmebane med 6–3 og hattrick fra Erling Braut Haaland i oktober i fjor. Så fikk United revansje på nyåret på Old Trafford etter en kontroversiell matchvinnerscoring fra Bruno Fernandes.

Ten Hag roser erkerivalene i retur på Uniteds pressekonferanse fredag.

– De spiller veldig bra fotball og de fortjener rosen de får, sier 53-åringene om City som er i posisjon til å kunne ta «The Treble».

Manchester City vant Premier League for tredje gang på rad denne sesongen, og kan i tillegg vinne både FA-cupen og Champions League i løpet av den neste uken. Skulle de gjøre det, blir Haalands lag de første til å ta «The Treble» siden nettopp Manchester United i 1998/1999-sesongen.