O’Sullivan forsvant ut halvannet minutt før slutt av ordinær tid i finalen. Nordmannen ble dømt for feil bytte, fikk sin tredje tominutters utvisning og måtte se spenningen i ekstraomgangene fra tribunen.

Men tok imot klubbhåndballens gjeveste trofé som kaptein for Magdeburg. Den tyske klubben vinner Champions League for andre gang.

O’Sullivan er fjerde nordmann som vinner Champions League for menn. Etter Sander Sagosen, Harald Reinkind og Børge Lund, alle for Kiel.

SJEFEN: Christian O’Sullivan løfter Champions League-trofeet. Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters

– Vi er stolte av at vår landslagskaptein leder laget på en så imponerende måte gjennom helga, skriver landslagssjef Jonas Wille i en sms til VG.

– Han spiller strålende defensivt gjennom hele finalen – og går foran som den fødte leder. Store ord, men det fortjener han, sier Wille.

Christian O’Sullivan hadde hele håndballfamilien på plass i Lanxess Arena på karrierens største dag.

Faren David O’Sullivan og moren Sissel Bleivik har landskamper for Storbritannia og Norge, mens søsteren Christina har mange yngreslandskamper. Sist høst giftet han seg med Bettina Holthe. De fikk datteren Cornelia i 2021.

Islendingen Gisli Kristjansson ble kjørt på båre med skulderskade i semifinalen lørdag, men var tilbake med voldsom kraft i finalen. Han skaffet Magdeburg straffe til slutt i første ekstraomgang. Kay Smits sendte tyskerne i 28–27-ledelse før danske Michael Damgaard sendte Magdeburg i tomålsledelse.

Før Kristjansson – kåret til Bundesligas beste spiller denne sesongen – scoret det avgjørende målet for Magdeburg. Han ble kåret til MVP, den mest verdifulle spilleren i Champions League.

Aleks og lillebror Daniel Dujsjebajev kjempet og drev spillet for Kielce, men kunne ikke gi trenerpappa Talant den femte seieren i Champions League.

RØDT IGJEN: Christian O'Sullivan røk på seks utvisninger og to røde kort i Champions League-avslutning. Her med dommer David Sok i finalen. Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters / NTB

Christian O'Sullivan fikk også rødt kort i lørdagens semifinaledrama mot Barcelona. Magdeburg vant til manges overraskelse etter en megadramatisk avslutning med straffekastkonkurranse.

Kielce ledet 13–15 ved pause. Aleks Dujsjebajev dominerte omgangen med seks mål på bare syv skudd, mens målvakt Andreas Wolff (7 redninger) leverte det klart beste keeperspillet.

STERK O’SULLIVAN: Christian O’Sullivan gjorde en stor jobb mot Kielce-stjernen Aleks Aleks Dujsjebajev. Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters / NTB

Kielce beholdt ledelsen utover i 2. omgang. De ledet 20–22 da finalen i 2. omgang ble stoppet i 13 minutter på grunn av at en polsk journalist fikk et illebefinnende på tribunen.

– Det er ekkel stemning arenaen, kommenterte Viaplays Peder Seierstad.

Men Magdeburg ga seg ikke. Den sveitsiske keeperen Nikola Portner var sentral. Fem minutter før slutt utlignet toppscorer Kay Smits til 24–24. Før O’Sullivan rappet ballen, stakk i kontring, og sendte Magdeburg i ledelsen.

Så kom nedturen med det røde kortet, før dramaet gikk til ekstraomganger.

Til slutt kunne Oslo-karen juble vilt med lagkameratene. Han har spilt syv år i Magdeburg, har høy status hos supporterne, og har vært med å løfte klubben til stadig nye høyder.

STOR KAMP: Gisli Kristjansson ble matchvinner og kåret til Champions Leagues beste spiller. Foto: RONALD WITTEK / EPA / NTB

Barcelona ble nummer tre i Champions League. Mesterne de to siste årene slo PSG 37–31 i bronsefinalen. Keeper Gonzalo Pérez de Vargas reddet 40 prosent av skuddene og Blaz Janc scoret på samtlige syv skudd for Barca.

Kolstad er blant 10 klubber som har søkt om seks ledige plasser i neste sesongs Champions League.

– Vi er ikke favoritter til å vinne Champions League, men det er heller ikke Kiel, Paris eller Veszprém. Barcelona har dominert de siste sesongene. Det er fire plasser i Final 4 og dem tror jeg vi kan være med å kjempe om. Vi trenger å spille inn nye folk, ta noen skritt sammen, men jeg har stor tro på at vi kan hevde oss i Europa, sa Sander Sagosen til VG denne uken.