– Det var et av rennene der jeg var mer klar enn de andre av en eller annen grunn. Jeg kjørte ikke «sinnssykt», men jeg kjørte veldig sterkt, uttalte Shiffrin etter førsteomgangen i et intervju vist på NRK.

I mars ble Shiffrin tidenes mestvinnende alpinist, da hun passerte Ingemar Stenmark (86 triumfer) med karrierens 87. verdenscupseier. I østerrikske Lienz økte amerikaneren avstanden på toppen av listen, som den raskeste for 92. gang.

– I et krevende punkt, lekte Shiffrin seg gjennom. Hun klarte å øke farten i det neste, trange partiet. Det så veldig, veldig lett ut for Shiffrin, kommenterte NRK-ekspert Lars Elton Myhre.

– Det er helt enormt, det Shiffrin gjør. Det er ingenting som biter på den jenta der.

Shiffrin har tatt majoriteten av seirene i teknikkøvelsene, men tidligere i måneden var hun også raskest i utforkonkurransen i sveitsiske St. Moritz. Etterpå tilskrev den amerikanske stjernen tid brukt i Norge før sesongen, sammen med blant andre kjæresten Aamodt Kilde, som en grunn til at hun vant den mest krevende fartsdisiplinen.

Nå jakter Shiffrin sin 6. sammenlagtseier i verdenscupen, en mestvinnende rekord som har tilhørt østerrikske Annemarie Moser-Pröll siden 1970-tallet.

I Lienz ble italienske Federica Brignone nummer to, mens svenske Sara Hector kjørte inn til 3. plass.

STJERNEPAR: Mikaela Shiffrin og Aleksander Aamodt Kilde avbildet sammen i USA, hvor Shiffrin var på listen til Time Magazine som en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer. Foto: ANDREW KELLY / Reuters / NTB

Torsdag hadde Norge hadde fem kvinner på start i Lienz. Best var Ragnhild Mowinckel (31), som kjørte inn til 3. plass etter første omgang, 1,03 sekunder bak Shiffrin.

I den andre ble det langt tøffere for romsdalingen, som endte på 13. plass.

– Det har vært en veldig vanskelig start på sesongen. Jeg har slitt og mistet selvtillit. Det har vært en nedadgående spiral som har vært vanskelig å komme seg ut av. Jeg føler jeg nådde bunnen og har begynt å ta steg bort fra den, uttaler Mowinckel i et intervju med arrangøren.

STARTET BRA: Ragnhild Mowinckel lå på 3. plass etter 1. omgang. Foto: Pier Marco Tacca / AP / NTB

Mowinckel har tre verdenscupseirer på merittlisten pluss to OL- og VM-sølv.

– I dag begynner jeg å føle meg mer som meg selv igjen. Vi er ikke helt ute av grøften enda, men dette er et steg i riktig retning, sier 31-åringen.

Mina Fürst Holtmann (14), Thea Louise Stjernesund (20), Kristin Lysdahl (37) og Marte Monsen (45) var torsdag de øvrige norske kvinnene i aksjon.

PALLEN: I Lienz ble italienske Federica Brignone nummer to, Shiffrin vant, mens svenske Sara Hector kjørte inn til 3. plass. Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP