Den ferske Tampa Bay Lightning-spilleren står med fem strake seirer i NHL etter lørdagens 3–1-triumf over Buffalo Sabres. 22-åringen fikk drøye 14 minutter med spilletid på veien mot en ny triumf.

Han opplever at guttedrømmen går mer og mer i oppfyllelse for hver dag.

Lilleberg markerte seg tidlig som et stort talent i Sparta, og krevde tidlig å få spille med drakt nummer 77. Det var ene og alene på grunn av Hedman – spilleren som inspirerte ham aller mest i oppveksten.

– Den som har vært ekstra spesiell siden jeg var guttunge er Victor Hedman. Det er ganske sykt å tenke på nå, fortalte Lilleberg til VG før møtet med Zuccarello og Minnesota Wild.

VETERAN: Victor Hedman var dominerende med scoring og tre assist mot Minnesota Wild. Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters / NTB

I oppgjøret mot Zuccas Wild, fikk Lilleberg mye istid, og var vitne til at Hedman sto for én scoring og tre assist da Tampa Bay vant 7–3. Målet var backens 151. i NHL.

Dermed passerte han legenden Börje Salming – som døde av ALS i desember 2022 – på listen over den mestscorende svenske backen i NHL-historien.

– Det føles sykt stort. Bare det å komme i nærheten av Börje er fantastisk og å passere ham ... Det betyr veldig mye, sa Hedman til Aftonbladet etter nattens knusende seier i det som var hans kamp nummer 1017 i NHL.

Hedman er inne i sin 15. sesong i Tampa Bay Lightning etter å ha startet karrieren som tenåring i Modo. Lilleberg er helt i starten av sin karriere, og tilfeldighetene gjorde altså at han havnet i garderoben med sin store helt.

Les også: Lilleberg: – Det har vært noen ville dager

– Han var grunnen til at jeg alltid skulle ha 77 på drakten da jeg var yngre. Det er veldig spesielt å dele garderobe med ham, sier nordmannen som nå spiller med nummer 78 og forteller at Hedman er den han har snakket mest med i garderoben i tillegg til den svenske keeperen Jonas Johansson.

– Jeg får brukt «svorsken» min, fleiper Lilleberg.

Nå har Tampa Bay fem kamper på åtte dager, og starter borte mot Detroit Red Wings natt til mandag norsk tid. Spørsmålet er hvor lenge Lilleberg får være med, eller om han må tilbake til AHL og Syracuse Crunch.

Selv er han forberedt på at den beskjeden kan komme når som helst, mens NHL-ekspert Roy Ulvmoen tror det er muligheter for mer NHL-spill.

– Det kommer an på hvordan skadesituasjonen utvikler seg – først fremst når det kommer til russeren Mikhail Sergachev som har vært ute siden 19. desember. De tror han skal være tilbake etter All Star-kampen 3. februar, sier Ulvmoen til VG.

– Det burde væte gode sjanser for at Lilleberg blir noen uker til oppe med godt spill.