Fristelsen med å prøve piggsko ble for stor. Samtidig er hun klar på at hun kommer til å være forsiktig med piggsko-bruken.

– Jeg skal ikke bli skadet før OL. Det er førsteprioritet, sier Johaug til VG tirsdag.

Therese Johaug byttet i juni 2020 ut langrennsski med løpesko på Bislett i Oslo. Det endte med årsbeste i verden og tid under VM-kravet på 10.000 meter.

Hun tok i 2019 NM-gull på samme distanse med tiden 32.20,86. Etter én mil og 25 runder på Bislett-dekket, klokket hun inn på 31.40,69 i juni 2020. Med «vanlige» løpesko.

Nå har hun fått piggsko av sin skoleverandør Hoka og skal altså teste ut det. EM i friidrett i 2020 ble avlyst, og neste går i München i 2022.

– Frykter du såre legger?

– Ja, for så vidt gjør jeg det. Jeg må bare prøve meg fram og kjenne åssen det er. Det er heller ikke sikkert at jeg kommer til å løpe noe fortere med piggsko.

Therese Johaug snakker først og fremst om å forbedre Bislett-tiden og håper at det blir mulighet til å løpe 5.000 eller 10.000 meter i løpet av sommeren. Men innrømmer også at hun har lyst til å prøve seg internasjonalt - uten ski.

REKLAMEFOTOGRAFERING: Therese Johaug blir foreviget på Norges Idrettshøgskole tirsdag. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

– Kommer du til å stille i EM?

– Det hadde vært moro å være med i et EM. Jeg har veldig lyst til å løpe EM. Men det er OL-sesong på ski - og det er det viktigste.

Johaug er samtidig optimist med tanke på å løpe enda fortere enn hun gjorde på Bislett i 2020:

– Jeg tror jeg kan løpe fortere enn jeg gjorde den gang. Med spesialtrening og i felt.

VM-dronningen fra Oberstdorf ser også muligheten for å bruke løping på bane som en del av treningen denne sommeren:

– Jeg prøver i tiden fremover å legge inn noen økter på bane. Det blir en annen type intervaller. Jeg føler at det gir meg mye. Bryte opp og gjøre andre ting er bra når det ellers kan bli monotont.

Hun har også designet en sko som etter hvert kommer i salg. Manager Jørn Ernst forteller at hun siden årsskiftet har hatt en avtale med Hoka, som er skoleverandør også for Johannes Høsflot Klæbo.

Therese Johaug føler at hun ikke er like sliten som hun kunne ha vært etter en langrennsvinter:

– Jeg føler at sesongen har kostet mindre enn før, fordi det har vært færre skirenn og mindre farting.