Mandag ettermiddag kunne Sandnesposten fortelle at Jakob Ingebrigtsen og forloveden Elisabeth Asserson har kjøpt seg leilighet i et nybygg i Sandnes Sentrum.

Summen var på 7,6 millioner kroner, viser eiendomsregister lokalavisen har fått tilgang til.

Asserson har den siste tiden lagt ut flere innlegg om leiligheten i sosiale medier, og nå er kjøpsprisen i det såkalte Møllekvartalet avslørt. Avisen skriver videre at deres forhenværende leilighet på Lura er solgt.

Kun noen timer senere – altså mandag kveld – skrev Indre Akershus Blad at også Filip Ingebrigtsen, bror av Jakob, flytter på seg.

Han og kona Astrid Mangen Ingebrigtsen kjøpte en tomt i Aurskog i 2020, og nå er hustegningene snart ferdige.

– Vi begynner å bli klare for å komme oss ut av byen og få mer plass og turmuligheter utafor husveggen, sier Astrid Mangen Ingebrigtsen til avisen.

– Er det drømmehuset?

– Ja, vi har fått det akkurat slik vi vil ha det. Med treningsrom, eget vaskerom og stort kjøkken. Vi har tenkt å bo der lenge, sier hun.

Ekteparet giftet seg i Aurskog i 2018 – samme år som de flyttet til Oslo. For to år siden fikk de datteren Ellie.

Det har de siste ukene vært litt usikkerhet rundt Team Ingebrigtsen, etter at far og trener Gjert Ingebrigtsen ble sykemeldt.

– Det har blitt litt vel mye for Gjert. Nå tar han en pause. Guttene tar vare på seg selv, men de vet hva de skal gjøre, så det er ingen dramatikk. De har god erfaring alle tre, sa Daniel Wessfeldt til VG.

Wessfeldt er agent for alle de tre Ingebrigsten-brødrene, Henrik, Filip og Jakob.

Forrige torsdag løp Jakob Ingebrigtsen inn til ny verdensrekord på 1500 meter innendørs: