Milan-forsvaret hadde gått uten baklengsmål siden 25. februar før kveldens kamp, men maktet ikke å stanse Inters lille juvel.

Først scoret Martínez med en flott volley etter bare fire minutter, før han senere i førsteomgang økte ledelsen til 2–0 med en iskald chip.

I annenomgang fastsatte Robin Gosens sluttresultatet til 3–0. Dermed er Inter klare for finalen.

Der møter de Juventus eller Fiorentina. Returoppgjøret i den semifinalen spilles onsdag klokken 21 og kan ses på VG+. Juventus vant den første kampen 1–0.

Martinez-dobbel

Milan hadde ikke sluppet inn mål på de syv siste kampene før returoppgjøret i semifinalen, men den statistikken skulle raskt bli historie.

Etter bare fire minutters spill fant Matteo Darmian Lautaro Martínez inne i boksen med et innlegg. Argentineren banket til med voldsom kraft på hel volley.

Mike Maignan fikk en hånd på skuddet, men klarte ikke å hindre baklengs.

Den samme duellen skulle Maignan igjen gå tapende ut av fem minutter før pause. Joaquin Correa sendte landsmann Martínez alene med keeper, og etter en iskald chip var 2–0 et faktum.

Store Milan-sjanser

For Milan var det blytungt å få den scoringen imot rett før pause.

Ettersom bortemålsregelen først avskaffes i neste sesongs utgave av cupen, trengte Milan på stillingen 1–0 bare ett mål for å ta føringen i kampen.

Midtveis i førsteomgang fikk de en rekke muligheter til å gjøre det, men i stedet økte altså dødelig effektive Martinez til 2–0.

Dermed trengte Milan to mål i løpet av de siste 45 minuttene.

Annullert scoring

Etter halvspilt annenomgang trodde Milan at de hadde fått den første scoringen etter et langskudd av Ismaël Bennacer.

Dommeren mente imidlertid at en offside-plassert Pierre Kalulu forstyrret synsfeltet til Handanovic i Inter-målet. Derfor ble scoringen annullert.

I stedet punkterte Robin Gosens kampen da han med ti minutter igjen av kampen skled inn 3–0 etter et innlegg fra kanten.

Inter og Milan kjemper for øvrig også om Serie A-tittelen. Milan topper ligaen to poeng foran Inter, men sistnevnte har én kamp til gode på rivalen. Inter møter Roma i neste serierunde, mens Milan gjester Lazio.

Alt av Serie A og Coppa Italia ser du på VG+.