RBK – Kristiansund 7-3

ABRAHALLEN: 13. februar 2016. Jo da, det var bare en treningskamp, men det er uansett en dato Magnus Stamnestrø neppe vil glemme når han sitter i gyngestolen hjemme på Kyrksæterøra og mimrer tilbake om 25-30 år. Antakelig heller ikke Elba Rashani, selv om han neppe flytter til Kyrksæterøra når han legger opp.

For det var 13. februar 2016 duoen – som begge kjemper for å slå seg inn på RBK-laget – scoret sitt første hattrick for RBK.

Og med det viste seg skikkelig fram for Kåre Ingebrigtsen, en måned før seriestart.

Sju mål første 45

I et fyrverkeri av en førsteomgang tok det bare tre minutter før Stamnestrø viste seg fram for første gang. Et hardt skudd fra 14-15 meter – 1-0 bak tidligere lagkamerat Conny Månsson i Kristiansund-målet.

Fire minutter senere: Indreløperen inne i Kristiansund-feltet igjen. Halv volley, strak vrist. 2-1!

Så, i siste spark på ballen før pause: Nok en gang bittelitt ute til høyre, fra 12-13 meter. Strak vrist. Pang! 4-3. Da RBK kom ut til 2. omgang, var Stamnestrø en av seks RBK-spillere som var byttet ut til pause. Et bytte som var planlagt før kampen. Og et bytte som nok gjorde godt for en tidvis gjennomløpt Kristiansund-midtbane.

Rashanis herjinger

Så hører det selvsagt meg til historien at trener Ingebrigtsen ikke ble noe klokere med tanke på backfireren som starter mot Odd 19. mars.

For Kristiansund var med på notene, særlig når de fikk kontre:

1-0 ble 1-1 etter fire minutter, da Daouda Bamba hælflikket et innlegg bak Andre Hansen.

2-1 ble til 2-2 signert Jean Mendy etter et indirekte frispark.

Og 3-2 ble 3-3 gjennom Daniel Berg. Igjen ganske umarkert inne i RBK-boksen.

Før altså Stamnestrø scoret rett før pause.

Da hadde også kampens andre store spiller, Elba Rashani, også rukket å score – med et kremmerhus til 3-2 midtveis i omgangen.

Og når vi er inne på Rashani: Etter å ha varmet tribunen i Brøndby i fjor høst, virker han å være forberedt til sesongen.

Han var et aktivum kampen gjennom, og økte også til 5-3 gjennom en regelrett perle et drøyt kvarter inn i 2. omgang. Skuddet fra 20 meter gikk i en frekk bue over Kristiansund-keeper Månsson – og i nota.

Og som ikke det var nok: 75 minutter på klokka, og vingen deiser i vei et skudd fra 16 meter. Via en Kristiansund-spiller – men målet er like fullt vingens. 7-3!

Da hadde Christian Gytkjær i mellomtiden sørget for 6-3 etter er straffespark.

Etter Rashanis siste scoring ebbet kampen litt ut. Innbytterne Matthias Hjelle og Ola Solbakken hadde begge hvert sitt forsøk, men begge ble avverget.

I sum: Rosenborg 7. Kristiansund 3. Onsdag venter Odd i Abrahallen.

RBK— laget: Andre Hansen (Pavel Londak 46.) – Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal (Holmar Örn Eyjolfsson 46.), Jørgen Sjelvik (Tore Reginiussen 46.), Micke Dorsin (Alex Gersbach 46.) – Mike Jensen, Anders Konradsen (Jacob Tromsdal 80.), Magnus Stamnestrø (Fredrik Midtsjø 46.) – Elba Rashani (Ola Solbakken 77.), Matthias Vilhjalmssin (Christian Gytkjær 46.), Yann Erik de Lanlay (Matthias Hjelle 75.)​

NY PODCAST: Boyband-Selnæs og guden Gudjohnsen