TRONDHEIM (adressa.no): Etter lørdagens kamp mot Kristiansund uttalte Kåre Ingebrigtsen at Rosenborg nå skulle gi Anders Konradsen tid i den sentrale midtbanerollen.

Og at man satte midtbanejakten på vent til tidligst etter Marbella-oppholdet.

Lørdag skrøt RBK-treneren samtidig av Konradsen, som kom mer og mer inn i rollen utover 7-3-seieren over 1. divisjonslaget.

Mini og Eggen

I 1-0-seieren over Odd onsdag ettermiddag spilte Konradsen én omgang som anker i 4-3-3, og én omgang som en av to i "nødformasjonen" 4-4-2.

Dette var vinterens første "ordentlige" treningskamp, og etter kampen var flere av dem som frekventerer RBK-miljøet oftest, tydelige på én ting:

— Kåre trenger ikke handle noen ny midtbanespiller. Ole Selnæs ble kåret til eliteseriens beste spiller i fjor, men Anders Konradsen var av seriens aller beste han, også, da han var i Godset. Og ble solgt videre til franske Rennes, sier Mini Jakobsen til adressa.no

TV2 fotballekspert ble overbevist av hva han så av Selnæs-erstatter Konradsen mot Odd.

— Jeg liker spillertypen. Han kan dra seg forbi folk på egen hånd, og dekker store flater. Konradsen har også et godt skudd og en god pasningsfot. Dessuten har han landslagserfaring, sier Jakobsen – og legger til:

— Vi har hatt ulike spillertyper som har lyktes i den sentrale rollen i RBK. Sverre Brandhaug og Bent Skammelsrud løste det på ulikt vis. Det vil Ole Selnæs og Konradsen også gjøre.

Nils Arne Eggen er samtalepartner til Kåre Ingebrigtsen. Også han er tilfreds med hva han har sett av Konradsen så langt:

— Han var litt variabel mot Odd, men har alle forutsetningene for å bli god i den rollen. Han er i stand til å gå "hele aksen" (hele banen i lengderetning), og det er veldig viktig. Han har bra fart, og en god skuddfot. Og i et lag som RBK, som vil møte mange lag som ligger lavt, blir det mye spill mot etablert forsvar. Da trenger man spillere som kan skyte fra distanse, sier Eggen.

Trenerlegenden er også opptatt av at bevegelsene rundt Konradsen vil bli bedre etter hvert:

— Han er jo, som resten, avhengig av bevegelsene rundt seg. Men det vet jeg at det jobbes godt med, mener Eggen.

- Tåler oppmerksomheten

Konradsen selv forstår at det nå blir mye oppmerksomhet rundt ham, når han nå beveger seg inn i en "hellig" rolle i RBKS 4-3-3-system.

— Ja, nå er søkelyset på meg. Men det trives jeg veldig god med, sier han – og utdyper:

— Utgangspunktet mitt er at jeg vil spille absolutt alt i hver eneste kamp gjennom hele denne sesongen. Det jobber jeg for hver eneste dag. Med det utgangspunket som er nå, er det store sko å fylle etter Ole. Men en kjempefin utfordring. Og jeg føler meg mer og mer komfortabel ut i rollen.

Søndag møter RBK FC København i Parken. Da får Anders Konradsen testet seg i nyrollen mot en enda bedre motstander enn så langt i vinter.