– Vi hadde en god sjanse til å vinne tittelen denne sesongen. Alle er skuffet over at vi ikke klarer det. Vi vet at vi burde ha gjort det bedre, sier matchvinner Welbeck til Sky Sports.

– Det var en vanskelig kamp mot Norwich, men vi måtte ha tre poeng i dag. Vi ønsker å komme foran (tabelltoer) Tottenham på tabellen, fortsetter han.

Press på Wenger

Dette var en særdeles viktig kamp for begge lag. Arsenal må trygge Champions League-plassen, og manager Arsene Wenger er under press. Norwich på sin side trenger desperat poeng i bunnstriden.

Plakater med «Time for change» (til for forandring) ble holdt frem av deler av Arsenal-fansen. Men det ble også holdt opp bannere med støtte til den franske trenerveteranen.

En del Arsenal-fans mener det er på tide med forandring og at Arsene Wenger må gå av. Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Hjemmelaget ble uansett pepet av banen etter 45 målløse minutter der Norwich faktisk hadde vært nærmest scoring.

Norwich la seg bakpå og satset på kontringer, og det lyktes de godt med før pause. Nathan Redmond hadde to-tre store sjanser for gjestene, mens Arsenal var ganske så tannløse.

Sjakktrekk av et bytte

Etter 55 målløse og skuffende minutter mente Wenger selv at det var tid for forandring. Han byttet innpå Danny Welbeck for Alex Iwobi, og det ga resultater etter kun fire minutter:

Olivier Giroud headet tilbake til Welbeck, og innbytteren banket inn 1-0 i kampens 59. minutt. Flere scoringer ble det ikke på Emirates.

– Kampplanen vår mot Arsenal fungerte veldig bra. Vi tvang Petr Cech til å gjøre tre-fire gode redninger, sier Norwich-manager Alex Neil.

– Vi hadde fortjent mer, men vi kan ikke synes synd på oss selv. Vi må kjempe som dette i de tre neste kampene. Vi er nødt til å vinne de neste kampene våre.

Under streken

Seieren gjør at Arsenal er på 3. plass, kun to poeng bak Tottenham som spiller mandag.

Norwich (31 poeng) er nå nest sist på tabellen. De kjemper med Newcastle (33) og Sunderland (32) om å unngå å rykke ned sammen med Aston Villa.

Tre lag skal ned til Championship, og det begynner å se mørkt ut for Norwich etter at både Newcastle og Sunderland tok poeng lørdag.