Åge Hareides Danmark tapte 0-1 borte mot Skottland tirsdag. En misforståelse mellom keeper Kasper Schmeichel og kaptein Daniel Agger ble avgjørende for kamputfallet.

Matt Ritchie ble matchvinner for Skottland med sin scoring etter bare sju minutter. En kommunikasjonssvikt mellom Schmeichel og midtstopper Agger ble utnyttet av Bournemouth-spilleren, som satte ballen inn i nettmaskene. Brøndby-spiller Agger prøvde å skjerme ballen inn til Leicester-keeper Schmeichel, men på klossete vis lot han Ritchie passere ham og score.

Daniel Agger (fra venstre) og keeper Kasper Schmeichel havnet i krangel etter at Matt Ritchie enkelt hadde gitt Skottland ledelsen. Foto: Skjermbilde Viasat

Danskene fikk gode muligheter til å utligne før hvilen, men hjemmelaget holdt unna på Hampden Park.

Også i 2. omgang skapte de en stor mulighet, men effektiviteten var ikke til stede.

Skottland fikk en megasjanse minuttet før slutt, da danskenes keeperinnbytter Jonas Lössl klønet det til, men burvokteren, som fikk sin landslagsdebut i 2. omgang, slapp med skrekken.

Kampen ebbet dermed ut i 0-1, og Hareide fikk ikke fortsettelsen han ønsket seg etter den fine 2-1-seieren mot Island i debutkampen som dansk landslagssjef torsdag.

Norske Svein Oddvar Moen dømte oppgjøret i Glasgow.