TILs sportssjef Svein-Morten Johansen bekreftet at han og assistenttrener Lars Petter Andressen var til stede på torsdagens 0-1-kamp mellom Odense og Esbjerg.

Det er ingen hemmelighet at TIL leder etter en erfaren ledertype på midtbanen.

Odenses nederlandske midtbanespiller Mohammed El Makrini (29), har kontrakt som går ut til sommeren, og kan fort være en spiller TIL ser etter.

– Vi hadde noen navn på blokka som vi ønsket å sjekke ut nærmere. Jeg ønsker ikke å gå ut med navn, men det var flere vi så på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

LES OGSÅ: Sjekk ut disse spissene, TIL!

– Veldig god spiller

El Makrini, med fortid i FC Den Bosch og SC Cambuur før han kom til Esbjerg i fjor sommer, er en spiller om høster lovord.

– El Makrini er en veldig bra spiller. Han er veldig spillende og litt annerledes type. Han er spilleren som løper desidert mest i ligaen og har vært ekstremt viktig for oss. Han er utrolig god i gjenvinningsfasen og har vært kaptein i nederlandsk æresdivisjon, så det sier seg selv at han er viktig for oss, sier Odenses norske keeper, Sten Grytebust til iTromsø.

Som ikke håper TIL får napp der.

– Alltid hyggelig med nordmenn på tribunen, men jeg er god venn med han og håper jo for vår del at han blir, sier Grytebust.

LES OGSÅ: TIL har tilbudt Loncaric ny avtale

Söder: – Åpen for alt

Etter det kjenner TIL var Esbjergs svenske spiss Robin Söder også en spiller TIL fulgte ekstra med på i det samme oppgjøret.

TIL trenger en midtspiss etter at Sofiane Moussa og Christer Johnsgård er borte.

Söder har i likhet med El Makrini også kontrakt som går ut til sommeren.

Den svenske 25-åringen som kan bekle roller både som kant og spiss, er åpen for tilbud.

– Vi får se hva som skjer når kontrakten min går ut. Jeg har ingenting imot norsk fotball og er positiv til alle muligheter som vil by seg, sier Söder til iTromsø.

Söder beskriver seg selv som en spiller med godt blikk.

– Jeg er en kombinasjonsforward. Jeg har god touch og blikk, liker å sette opp angrep og forhåpentlig avslutte de selv, sier Esbjerg-spissen med fortid i IFK Göteborg.

LES OGSÅ: Tidligere TIL-stopper legger opp

– Vi er mer aktiv

TILs assistenttrener Lars Petter Andressen sier de så mye interessant på Danmark-turen.

– Det var flere spillere der som ser spennende ut. Det er gode fotballspillere og dansk fotball er veldig bra og det er et spennende marked, sier Andressen.

Som ikke vil kommentere navn.

– Du kan si vi så på alle 22 som spilte. Det var flere som kan være aktuell for oss i den kampen, derfor dro vi å så. Vi kommer til å reise og være mer ute fremover. Det handler om å kartlegge og få god oversikt, ikke bare kortsiktig for de vi skal ha inn nå, men også på spillere i posisjoner der vi plutselig kan trenge noen hvis vi skulle selge noen av våre. Det er jo også et mål, at vi skal produsere spillere som tar steget til større klubber, så det handler mye om å få oversikt og kartlegge flere nå, sier Andressen.