ZÉLANDE: For mens spurtkonkurrentene sopte til seg poeng, rullet Kristoff i mål på en 54. plass og 1.28 bak vinner André Greipel – og dermed fikk han ikke et eneste spurtpoeng med seg fra avslutningen av etappen.

Trøsten er at han underveis på etappen skaffet seg 10 poeng på den innlagt spurten, men avstanden opp til for eksempel Peter Sagan og André Greipel er allerede på mellom 29 og 45 poeng.

— Dette gjør ting veldig mye vanskeligere. Jeg får prøve å skaffe noen poeng, men dette var en etappe der jeg kunne fått masse poeng og sånn sett var det et slag i trynet. Sjansene for å vinne den grønne trøyen ble ganske mye mindre nå , sier Kristoff til Aftenbladet.

Det var en velt 55 kilometer før mål som ødela for Kristoff.

28-åringen gikk ikke selv i bakken, men måtte senke farte såpass at feltet splittet seg opp. Foran i feltet satt sterke lag som BMC, Tinkoff, Sky, Etixx og Lotto-Soudal. I gruppen bestående av 26 ryttere satt også flere sammenlagtfavoritter og en del spurtkanoner.

Dermed ble det kjørt kraftig i front og forspranget ble raskt på ett minutt. Bedre ble det ikke når Vincenzo Nibali punkterte 25 kilometer foran mål. Astana måtte dermed vente på sin sammenlagtfavoritt og kjørestyrken i Kristoffs gruppe ble derfor kraftig redusert. Dermed var de aldri i nærheten av å hente inn forspranget.

— Jeg holdt på å fikse brillene for å se bedre og akkurat da skled noen foran meg. Litt uoppmerksomt, men jeg tenkte det var lenge til mål og at det ville gå greit. Som lag leverte vi ikke altfor bra arbeid. Vi visste at Joaquim Rodríguez lå i gruppen bak oss og vi ventet på ham, men med så mange gode ryttere i den første gruppen ble det for vanskelig, sier Kristoff.

Lå for langt bak

Han tar litt selvkritikk på at han hadde plasserte seg lenger framme i gruppen da velten kom.

— Da velten kom var jeg egentlig i den første gruppen, men den ble splittet i to. Det var bare jeg og Guarnieri som var i den første gruppen på det tidspunktet og vi satt for langt bak. Det var likevel ikke sidevind, men den krasjen som ødela for meg. Litt uflaks og jeg burde kanskje vært lenger foran, sier han.

Dermed ble det ikke den bursdagsfeiringen jubilanten hadde ønsket seg.

- Jeg er skuffet nå og hadde forventet å være med. Jeg følte meg sterk nok og det er på måte en taktisk bommert. Samtidig kunne jeg ikke gjort så mye annerledes. Jeg var på feil sted til feil tid , avslutter Kristoff.

Smell for Nibali

Den 2. etappen ble også en nedtur for sammenlagtfavorittene Nibali og Nairo Quintana. Uhell, vind og dårlig kjøring sørget for at de nå ligger over minuttet bak Chris Froome og Alberto Contador i sammendraget.

Fabian Cancellara kom i mål på 2. plass, men kan likevel glede seg over at han overtar den gule ledertrøyen. Sveitseren ligger tre sekunder foran Tony Martin i sammendraget. Edvald Boasson Hagen hadde heller ingen god dag på sykkelen. Også han var involvert i en velt og måtte forlate sykkelen. Dermed rullet han inn på en skuffende 188. plass. Boasson Hagen kom uskadd fra situasjonen.