Det er snart 80 dager siden skistyret igjen åpnet for at Petter Northug kan gå verdenscup for Norge – til tross for at han fortsatt kjører et soloopplegg med Coop på siden av landslaget.

Langrennskomiteen og Northug-leiren er fortsatt ikke enige om vilkårene for representasjonsavtalen, og nå skriver Adresseavisen om hva som er bakgrunnen for partenes uenighet.

Vil ha flerårig avtale

– Etter det Adresseavisen har grunn til å tro er det Northug-leirens tidligere uttalte ønske om en langsiktig løsning som til nå har satt en stopper for avklaring i saken, skriver Adresseavisen torsdag ettermiddag.

Fått med deg denne? IOC vil forske på Bjørgens graviditet

Northug-leiren har lenge uttrykt at de ønsker å få havn en flerårig avtale — slik at man slipper disse forhandlingene foran hver langrennssesong.

Torbjørn Skogstad, leder av langrennskomiteen i Norges skiforbund. Foto: NTB scanpix

Skistyret og langrennskomiteen ønsker imidlertid å tilby ham en avtale lik den Northug hadde forrige sesong. Altså en avtale som gjelder for ett år. Mer info? Slik var Northugs avtale i fjor vinter

Kan presse frem ny behandling i skistyret

Det betyr at en ny behandling i skistyret kan bli en eneste mulige løsning for å komme i mål.

Sett denne? Northug åpner for å gå til han er 38 år gammel

— Vi har foreløpig ingen avklaring på plass, skriver langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad i en SMS til Adresseavisen.

- Er det fortsatt aktuelt at saken sendes tilbake skistyret?

— Det bestemmer ikke jeg, svarer Skogstad.

Blir ikke partene enige om representasjonsavtalen, vil Northug bli nektet å gå verdenscup i langrenn den kommende sesongen, inkludert Tour de Ski og den helt ferske touren i Canada i mars.

Are Sørum Langås, Petter Northugs manager, ønsker ikke å kommentere saken overfor Adresseavisen.

Ikke lei av Northug-stoff? Da anbefaler vi disse sakene: