MOLDE: Det har gått over fire måneder siden Mushaga Bakenga forlot Color Line stadion på krykker. 23-åringen røk akillesen i en treningskamp mot Aalesund, og har sakte men sikkert bygget seg opp mot det som nærmer seg et comeback på fotballbanen.

– Jeg kom jo hit for å spille fotball. Det har jeg fortsatt tenkt å gjøre. Det blir for dumt å være et sted i seks måneder uten å få hatt på seg drakta i en offisiell kamp, sier Bakenga.

Ny leieavtale

Bakenga er i MFK på lån fra belgiske Club Brugge. Den opprinnelige leieavtalen gikk ut 6. august, men den er nå altså forlenget.

– Den nye avtalen gjelder først og fremst til neste sommer. Så får vi se derfra, sier Bakenga om den nye avtalen.

– Hvordan har dialogen med Club Brugge vært?

– Jeg var ganske klar på at jeg ville fortsette å rehabilitere meg her. Det hadde vært litt feil å gå til noe nytt, og til noen som ikke har fulgt meg gjennom skadeperioden. Jeg følte meg veldig trygg på at det var det rette å gjøre, og det var de enig i. Da ble det sånn, forteller Bakenga.

Spissen, som fylte 23 år sist lørdag, forteller at han trives svært godt i Molde.

– Jeg har gode kompiser her, og det er en fin kultur i klubben. Derfor så jeg egentlig ingen grunn til å endre på det. Jeg har jo kjempet meg mot comeback med god hjelp fra spesielt fysioterapeut Rune Roksvåg. Jeg føler litt at jeg skylder de som har hjulpet meg noe også. Vi har gjort en så god jobb sammen, og når jeg er tilbake så raskt som jeg er så vil jeg spille her, sier Bakenga.

Til trygge omgivelser

Trønderen føler fortsatt at han har litt å bevise, og at han derfor håper å bli skadefri så raskt som mulig.

– Ja, det var jo derfor jeg kom hit. Jeg kom hit for å sette meg selv på det norske kartet igjen. Man blir fort litt glemt om man ikke spiller i de store ligaene, sier spissen.

– Følte du deg glemt i Belgia?

– Ikke at det er så viktig. Samtidig vil man representere landet sitt. Man får ikke den store oppmerksomheten i Belgia eller på nest øverste nivå i Tyskland som det den norske eliteserien får. I tillegg tenkte jeg det var greit å komme hjem til trygge omgivelser. Det var egentlig mange faktorer som spilte inn. Det var mest at jeg ville bevise noe og spille fotball, sier 23-åringen.

Rivalene hjelper hverandre

I årets første seriekamp var RBK-spiller Tore Reginiussen i likhet med Bakenga uheldig og røk akillesen. Bakenga forteller at de to ofte snakker sammen om akillesskaden.

– Man må dele litt når man er i samme situasjon. Det hjelper jo. Samtidig har vi en liten intern konkurranse. Jeg er ganske innstilt på å bli frisk før Tore, sier Bakenga med et smil.

I slutten av september møtes nettopp MFK og RBK på Aker stadion – kanskje med Bakenga og Reginiussen på banen?

– Vi var enige begge to veldig tidlig at vi skulle rekke den kampen i september. Det hadde vært veldig kult om vi kunne spilt mot hverandre da, sier Bakenga.

– Hvor langt unna er du et comeback?

– Det er ikke snakk om måneder lengre. Nå er det snakk om uker. Så får vi se. Jeg trener jo med laget, og den uka her skal jeg bli med litt rolig inn mot spillfaser. Jeg må ha noen spilløkter i kroppen før jeg kan i kamp igjen, men det nærmer seg veldig fort, sier Bakenga.

På skolebenken

Til høsten starter Bakenga på studier ved Høgskolen i Molde. Der skal han prøve seg på Sports Management.

– Jeg har alltid hatt en klar plan om at jeg skulle studere. Uansett hvordan det skulle gå med fotball, så vil jeg ha studiene ferdig til jeg er 35. Det er vel omtrent da jeg legger opp. Jeg har alltid vært flink på skolen, så det hadde vært synd å kaste bort alt det harde arbeidet jeg har lagt ned. Det åpna seg en mulighet her som jeg tok, sier Bakenga.

Angriperen tror ikke det skal bli noe problem å kombinere fotball med studier.

– Det skal gå greit. Det er bare å legge ned 2-3 timer om dagen, og finne en rytme på det. Det er tøft, men hvis man er innstilt på det så går det jo, mener han.