LERKENDAL (adressa.no): Pål André Helland slet voldsomt med spilletiden i første halvdelen av sesongen, men etter Kåre Ingebrigtsens inntog har trønderen vært et fast innslag på høyrekanten.

Da Bodø/Glimt ble slått 3-1 på Lerkendal forrige serierunde fikk Helland sin første scoring for sesongen, og viste i det hele tatt prov på at toppformen er i emning.

Vil være sikker

Men på fredagens Rosenborg-trening gikk Helland litt for halv maskin, og gikk da også av treningsfeltet før den avsluttende spillsekvensen.

— Pål har slitt litt med kroppen den siste uken. Det var en grei økt i dag, og han skal være 100 prosent klar til treningen i morgen. Så får vi se inn mot kampen søndag (mot Haugesund borte) om det er nok, sier Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Det er med andre ord usikkert om Helland meldes fit for fight.

— Ja. Det laget vi sender utpå mot Haugesund skal være 100 prosent klar, og vi skal være sikker på at de er det, sier RBK-treneren.

Mikkelsen klar som erstatter

Kombinasjonen av mer spilletid og mer fotball i treningshverdagen har gjort sitt til at høyrevingen trøbler.

— Han er vel egentlig mest sliten i kroppen. Han tok seg veldig ut mot Bodø/Glimt og fikk en del smeller der. Derfor har han hanglet litt, og det er en del småting som har gjort at han ikke har fått trent ordentlig, forteller Ingebrigtsen.

Om Helland må stå over søndag er det duket for Tobias Mikkelsen fra start.

— Han har sett veldig frisk ut på trening, og jeg er ikke noen tilhenger av mange rokkeringer. Så om Pål ikke spiller setter vi en annen kant inn, sier treneren.

PS! Alexander Søderlund håpet i det lengste, men blir ikke spilleklar til møtet med sine tidligere lagkamerater.