For snart ti år siden begynte Jan Tore å reise rundt på billøp med en sjåførkompis fra Namdalen. Jan Tore kunne verken kjøre eller mekke. Likevel så han raskt hva han kunne bidra med.

— Jeg fant min rolle i å organisere rundt føreren og prøve å bygge media rundt utøverne. Jeg så at der var det mye å gå på, sier 33-åringen fra Sparbu.

LES OGSÅ:

Så et ungt talent

To år senere møtte han sekstenåringen Andreas Bakkerud under en NM-runde på Melhus. Det skulle bli starten på et samarbeid mot toppen i rallycross. I 2011 ble Bakkerud europamester, og høsten 2013 la de en femårsplan sammen. Brustad ble ansatt på heltid som Bakkeruds manager, og målet var å innen de fem årene kunne leve godt å motorsporten og være med å kjempe om titler.

Der er de allerede. Gullfuglen ble skutt da Brustad fikk en sms fra managementet til den amerikanske superstjernen Ken Block.

— Det var litt uvirkelig å få spørsmålet om Andreas var tilgjengelig. Jeg leste tekstmeldingen i hvert fall fem ganger. De kom med et godt tilbud, og det var en merkedag da vi mottok kontrakten fra Ken. Han har et apparat og en kunnskapsbase som vi kan lære ekstremt mye av, sier han.

Foran runden på Lånkebanen ligger Bakkerud på sjetteplass sammenlagt, men blir av mange nevnt som en av de heteste favorittene til å vinne i helga.

Pussig match

Og den unge bergenseren er raus i omtalen av sin trønderske manager.

— Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten ham. Han er god på de områdene som jeg er dårlig på, og vi utfyller hverandre ganske bra. Vi har det gøy sammen, og det er godt å ha en trygg person rundt seg på reisene verden rundt, sier Andreas Bakkerud.

— En trønder og en bergenser.. Kanskje ikke den mest naturlige miksen i et «dream team»?

— For å si det sånn: Jeg gleder meg ikke til kampene mellom Brann og Rosenborg. Jeg får greit med meldinger fra Jan Tore etter at Brann har tapt – igjen, sier Bakkerud og gliser.