Det gikk mot omkamp da Everton og Chelsea lørdag møttes til kvartfinale i FA-cupen. Men kvarteret før slutt tok storscorer Romelu Lukaku ansvar og sikret 2-0-seier for Everton.

Etter en tøff og sjansefattig første omgang tok det seg opp etter pausen på Goodison Park.

Først ut var Chelsea. Drøye kvarteret inn i andre omgang vær Diego Costa svært nær ved å sende gjestene videre til semifinalen. Cesc Fàbregas fant landsmannen med en stikker, og Costa dro med seg ballen ned mot dødlinjen. Fra spiss vinkel ble det vanskelig, og avslutningen trillet langs linjen og ut.

Everton spilte seg flere ganger til gode angrep, men det siste ekstra manglet for de blåkledde på hjemmebane.

Etter flere gode angrep klaffet det til slutt for vertene etter 77 minutter.

Romelu Lukaku har scoret 18 mål på 28 seriekamper denne sesongen, og lørdag viste belgieren nok en gang scoringsform.

Alene på venstrekanten parkerte spissen Branislav Ivanovic, César Azpilicueta, Gary Cahill og Jon Obi Mikel, før han avsluttet lavt i det lengste hjørnet.

Fem minutter senere var Lukaku igjen i sentrum. Ross Barkley fant lagkameraten med en stikker, og alene gjennom foran mål satte Lukaku kaldt inn 2-0 mellom beina på Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

Det var amper stemning i Liverpool, og seks minutter før slutt fikk Costa sitt andre gule kort for kvelden etter en krangel med Gareth Barry.

TØFFE TAK: Chelseas Diego Costa og Evertons Gareth Barry havnet i klammeri. Foto: NTB SCANPIX

Tre minutter senere var det Barry som så rødt og fikk marsjordre.

Lukaku takket for seg til stående applaus minutter før slutt, og Everton-fansen kunne til slutt juble for avansement i cupen.