TROMSØ/OSLO: Vålerenga-keeperen fra Tromsø har nettopp tatt en bachelorgrad i fysisk aktivitet og helse på Norges idrettshøgskole, men foreløpig ikke fått napp i jobbjakten.

– Jeg har vært arbeidsledig i en måned. Nå begynner jeg å bli desperat. Jeg har lett og lett etter jobb, søkt og søkt. Jeg synes det er skikkelig slitsomt å skrive søknad. Du må utlevere deg selv så mye, forteller Pettersen til iTromsø.

Derfor har hun nå lagt ut et blogginnlegg der hun forteller om sine kvalifikasjoner og hva hun kan tenke seg å gjøre.

– Alt skjer jo elektronisk når man søker jobb. Jeg vet ikke engang om de leser jobbsøknaden. Det begynner å bli tynt på bankkontoen. Jeg må bare prøve. Jeg har ikke lyst å være avhengig av mamma og pappa når jeg er 23-24 år. Jeg vil stå på egne bein, sier Pettersen.

Symbolsk lønn

Som toppseriespiller i Vålerenga har hun en 20-prosentstilling.

– Jeg får en symbolsk sum i lønn. Det dekker nesten hele husleien, for jeg bor veldig rimelig, sier Pettersen.

Hvor mye hun får i «ukelønn» fra foreldrene hjemme i Tromsø, vil hun ikke ut med.

– Det er hemmelig, men jeg får nok. Jeg hadde ikke klart meg økonomisk uten støtte fra dem, sier hun.

Det aller fleste herrene i eliteserien klarer seg godt på tippeligalønnen. Mange av dem tjener meget godt også.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Akkurat nå er det bare sånn det er. Jeg ønsker en jobb slik at jeg kan trene bra og kommer ingen vei om jeg sutrer over at de tjener så mye mer uansett, sier keeperen.

Får respekt

– Jeg føler at vi får ganske mye respekt av guttene når de hører hvor lite vi tjener. Vi trener jo like mye som dem, og selvfølgelig har vi lyst å tjene mer, og vi må jobbe for å få kvinnefotball mer attraktivt. Nå har det vært pause i Tippeligaen, og vi har fått tre VG-saker. Det er ikke verst. Man merker at det har skjedd en liten endring. Det skulle være pause i Tippeligaen litt lenger, fortsetter Vålerenga-keeperen.

I bloggen skriver Pettersen at hun kunne tenke seg å jobbe som personlig trener, lærer, politi, i barnehage og at hun har solid kompetanse på sosiale medier. Pettersen har 2855 følgere på Instagram og 2910 følgere på Twitter.

– Hva jeg har mest lyst til å jobbe med? Jeg vet ikke. Jeg har mange ideer hele tiden.

Det er en utfordring å finne den rette jobben, fordi fotballen er tidkrevende.

– Jeg har fått mye respons på bloggen på Twitter, men ikke jobbtilbud. Det beste hadde kanskje vært leve av å blogge, sier Guro Pettersen med et smil.