Sesongens siste bris av nerver kom idet Kristiansund reduserte til 3–4 på overtid på Fosshaugane. Skulle det likevel ikke bli opprykksfest i kveld? Jo da, det skulle det. Sekunder senere kunne Brann-aktørene som var samlet foran fjernsynet på Stadion, kaste seg rundt halsen på hverandre.

Mens pappa og trener Lars Arne Nilsen ikke var å se noe sted, var sønnen Sivert Heltne Nilsen i sentrum av begivenhetene.

Sjekk vår opprykksheis!

— Lettelse

— Dette er lettelse, rett og slett. Det har ligget i kortene at vi skulle rykke opp, men nå er vi bankers. Det er vanvittig deilig, å rykke opp fra denne ligaen er ingen enkel jobb, sier Nilsen.

— Det er helt fantastisk. Ikke helt forventet at det skulle skje i dag, men ufattelig deilig å kunne få hjelp, mener Eirik Birkelund.

Amin Nouri opptrådte nøyaktig like rolig og avbalansert som han bruker å gjøre på banen.

— Vi er utrolig glade for at vi har nådd målet vi satte oss. Starten på sesongen var ikke som vi hadde håpet, men vi fikk en ny start da Lars Arne kom inn. Det ser ut til at det var den riktige løsningen, smiler Nouri.

Supporteren Hauge

Trenerteamet var ikke sammen med spillerne og så kampen. De kom sigende etter at det hele var avgjort.

— Takk, Sogndal! Takk, Bakke! gliser assistenttrener Robert Hauge.

For én gangs skyld hadde han fulgt en fotballkamp uten å bruke sitt kjølige, analytiske hode.

— I dag var jeg supporter. Det var ikke mye ro i kroppen, sier Hauge.

På stillingen 4–2 til Sogndal tok han sjansen på å dra hjemmefra og i retning arbeidsplassen.

— Men da jeg kom på Stadion, sto det 4–3. Da tenkte jeg: hva f ... skjer nå? Nå er det bare lettelse. To runder før slutt, det er nesten for godt til å være sant.

Intervjuet avbrytes av en hylende Vibeke Johannesen. Det er den kvelden i kveld.

Se høydepunktene fra Sogndal-Kristiansund: