WOLFSBURG-BAYERN MÜNCHEN 4-1

I første kamp etter vinterpausen tapte suverene Bayern München hele 1-4 borte mot serietoer Wolfsburg fredag.

Kampen var den første på over fem uker i tysk Bundesliga. Og det så ut til at serielederen ikke har hatt godt av pausen.

– De var bedre enn oss i avgjørende situasjoner. Vi klarte ikke å kontrollere kontringene. Dette må vi behandle på en profesjonell måte og se fram til neste kamp, sa Bayern-trener Pep Guardiola.

I høstsesongen hadde Bayern notert seg for 14 seirer og tre uavgjort, men fredag tok det ikke mer enn fire minutter før den nederlandske angriperen Bas Dost sendte Wolfsburg i føringen.

Samme mann doblet ledelsen på herlig vis på volley like før pause. Med yttersiden av foten sendte han ballen i mål via stolpen.

Ydmyket

Etter hvilen var det Kevin de Bruynes tur til å bli tomålsscorer for Wolfsburg. Han satte først inn 3-0 etter 53 minutter alene mot keeper Manuel Neuer, før Juan Bernat reduserte like etter.

Pep Guardiola og Bayern München fikk en grusom start på vårsesongen. Foto: REUTERS

Men da De Bruyne prikket inn vertenes fjerde mål, var alt håp ute for gjestene. Den belgiske kantspilleren snurret rundt med Bayern-forsvaret før han hamret ballen i nettaket til 4-1.Før første gang siden 4. april 2009 slapp Bayern inn fire mål i en og samme seriekamp. Også den gang fikk sørtyskerne en leksjon (tapte 1-5) av Wolfsburg.

– Vi spilte en fantastisk kamp. Skal du slå Bayern, må du ha en dag som dette, sa Wolfsburg-trener Dieter Hecking.

Bayern hadde kun sluppet inn fire bundesligamål på sine 17 første kamper. Fredag tok det Wolfsburg 70 minutter å doble det antallet. De regjerende seriemesterne ble rett og slett ydmyket gjennom halvannen time med fotball.

Mintes avdød lagkamerat

Til tross for fredagens nederlag har Pep Guardiolas mannskap fortsatt en solid ledelse i serien. Avstanden ned til Wolfsburg er nå på åtte poeng.

For Wolfsburg var kampen også den første siden Junior Malanda døde. Den 20-årige midtbanespilleren omkom i en bilulykke 10. januar, og han ble minnet før fredagens kamp.

Hjemmelagets spillere holdt rundt hverandre, samtidig som supporterne holdt opp et digert banner med bilde av belgieren. (©NTB)