ALFHEIM (iTromsø): Det var bortelaget som fikk de første sjansene, men etter hvert tok hjemmelaget fra Tromsø mer og mer over.

Trioen Henrik Johnsgård, Brage Berg Pedersen og Birk Berg-Johansen skapte gang på gang trøbbel for den gulkledde forsvarsrekka, og det var Johnsgård som skaffet frisparket da ”Gutan” tok ledelsen.

Frisparkperle

På omtrent 20 meter gikk Martin Andre Berg fram og prikket ballen i krysset. Utsøkt – og 1-0 til Tromsø etter 19 minutter på Alfheim.

TIL hadde muligheten til å doble ledelsen senere, men Lillestrøm svarte raskt da William Magnusson lekkert chippet inn 1-1 alene med keeper etter 25 minutter.

Sekunder etter pause var Lillestrøm heldige som tok ledelsen. Johannes Kvebæk — Lillestrøms toppscorer fra vårsesongen med syv mål - ble truffet av et utspill fra TILs keeper, og ballen trillet i mål til 2-1 for Lillestrøm.

Snudde kampen

Men TIL var ikke ferdige, og nektet å gi seg. Først brente Birk Berg Johansen en enorm sjanse før midtstopper Mikael Lange lekkert stanget inn 2-2 etter en corner.

Med 21 minutter igjen på uret avgjorde Brage Berg Pedersen kampen. TIL G16s beste spiller – som mandag drar til Genoa på sitt andre prøvespill - trillet ballen lekkert i mål fra 16 meter.

— Jeg er godt fornøyd. Det var deilig å vinne, vi trengte en seier nå, sier Pedersen til iTromsø.