TRONDHEIM (adressa.no): Det ble til slutt oppskriftsmessig på Nissekollen.

2. divisjonsguttene i Nardo lå lavt og ga fra seg lite rom, men da RBK først fikk hull midtveis i 1. omgang, ved Elba Rashani, virket festen å være over. Før pause scoret også Yann-Erik de Lanlay, og det var en svært rolig RBK-gjeng som tuslet inn i garderoben.

Fem minutter etter pause smalt det imidlertid bak RBK-keeper Pavel Londak, signert innbytter Sander Busch Sevaldsen.

Det likte RBK-kaptein for kvelden, Jonas Svensson, bare «sånn passende».

— Det ble litt ekkelt en stund etter de reduserte, innrømmer han.

Sevaldsens store sjanse

Og tenker blant annet på kontringen noen minutter etter, hvor samme Sevaldsen var svært nære ved å utlikne fra kort hold. Men hvor avslutningen gikk midt på Londak i RBK-målet. Det var den eneste gangen det gikk et ordentlig gisp blant publikum, 1560 betalende i tallet.

— Jeg følte vi hadde ok kontroll, selv om de fikk den skumle sjansen der. Nardo skal ha for at de gjorde et ordentlig forsøk. De lå lavt, var dyktige i å gjøre det vanskelig for oss, og la ned masse meter, sier Svensson.

Bruttern: — Proft gjennomført

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er enig:

— Nardo virket slitne rett før pause, men fikk litt energi etter reduseringen. Så fikk de også den sjansen på 1-2. Men jeg følte meg trygg. Vi gjør det vi skal gjøre, og det på en proff måte. Da unngår vi å havne i trøbbel, og det er det viktigste, sier Bruttern.

Og fortsetter:

— Men Nardo var disiplinerte. Det skal de ha!

- Ble som vi trodde

Nardo-trener Tormod Bjerkeseth var godt fornøyd med guttene sine etter matchen, tross 1-4-tapet:

— Jeg synes vi fremsto ganske bra, og kampbildet ble som forventet. Den første halvtimen av andre omgang spilte vi god fotball, og fikk også sjansen vår på 1-2, som kunne gjort dette spennende, sier han.

Svenssons kremmerhus

I stedet scoret RBK rett etterpå, ved Johan Lædre Bjørdal.

Før kaptein Svensson dro fram et ordentlig kremmerhus – med venstrebeinet!

Han dro seg innover og prikket ballen i krysset fra 20 meter med «vondfoten».

— I all beskjedenhet så er jeg ganske fornøyd med den. Jeg har trent en god del på det, og da er det viktig å se at det betaler seg, smiler han.