Jonas Svensson er ikke kjent som den mest målfarlige spilleren, men mot Nardo klinket han til med et kremmerhus. Jonas Svensson er ikke kjent som den mest målfarlige spilleren, men mot Nardo klinket han til med et kremmerhus. Foto: Kim Nygård

RBK-kapteinen: - Ble litt ekkelt da Nardo scoret

Så fikk Jonas Svensson vist fram venstreslegga.

TRONDHEIM (adressa.no): Det ble til slutt oppskriftsmessig på Nissekollen.

2. divisjonsguttene i Nardo lå lavt og ga fra seg lite rom, men da RBK først fikk hull midtveis i 1. omgang, ved Elba Rashani, virket festen å være over. Før pause scoret også Yann-Erik de Lanlay, og det var en svært rolig RBK-gjeng som tuslet inn i garderoben.

Fem minutter etter pause smalt det imidlertid bak RBK-keeper Pavel Londak, signert innbytter Sander Busch Sevaldsen.

Det likte RBK-kaptein for kvelden, Jonas Svensson, bare «sånn passende».

— Det ble litt ekkelt en stund etter de reduserte, innrømmer han.

Sevaldsens store sjanse

Og tenker blant annet på kontringen noen minutter etter, hvor samme Sevaldsen var svært nære ved å utlikne fra kort hold. Men hvor avslutningen gikk midt på Londak i RBK-målet. Det var den eneste gangen det gikk et ordentlig gisp blant publikum, 1560 betalende i tallet.

— Jeg følte vi hadde ok kontroll, selv om de fikk den skumle sjansen der. Nardo skal ha for at de gjorde et ordentlig forsøk. De lå lavt, var dyktige i å gjøre det vanskelig for oss, og la ned masse meter, sier Svensson.

Bruttern: — Proft gjennomført

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er enig:

— Nardo virket slitne rett før pause, men fikk litt energi etter reduseringen. Så fikk de også den sjansen på 1-2. Men jeg følte meg trygg. Vi gjør det vi skal gjøre, og det på en proff måte. Da unngår vi å havne i trøbbel, og det er det viktigste, sier Bruttern.

Og fortsetter:

— Men Nardo var disiplinerte. Det skal de ha!

- Ble som vi trodde

Nardo-trener Tormod Bjerkeseth var godt fornøyd med guttene sine etter matchen, tross 1-4-tapet:

— Jeg synes vi fremsto ganske bra, og kampbildet ble som forventet. Den første halvtimen av andre omgang spilte vi god fotball, og fikk også sjansen vår på 1-2, som kunne gjort dette spennende, sier han.

Svenssons kremmerhus

I stedet scoret RBK rett etterpå, ved Johan Lædre Bjørdal.

Før kaptein Svensson dro fram et ordentlig kremmerhus – med venstrebeinet!

Han dro seg innover og prikket ballen i krysset fra 20 meter med «vondfoten».

— I all beskjedenhet så er jeg ganske fornøyd med den. Jeg har trent en god del på det, og da er det viktig å se at det betaler seg, smiler han.