Spansk og italiensk fotball ruller videre, og til helga er det klar for den sjette serierunden — blant annet med storoppgjøret Atlético Madrid - Real Madrid på menyen.

Men enn så lenge har ingen norsk TV-kanaler sikret seg rettighetene til de to ligaene, som CMore viste forrige sesong.

Men de siste rundene, også kommende helg, har fotballfrelste nordmenn kunne følge Ronaldo, Messi og Pogba på pc og nettbrett. VG, Sporten.com og Josimar har alle vist alle kamper fra de to ligaene de siste rundene.

Helt gratis, i god kvalitet, og med engelske kommentatorer.

— Verdien går ikke opp

— Det er selgers rett å gjøre det, sier rettighetssjef i TV 2, Bjørn Taalesen.

TV 2 kjøpte i våres opp CMore, og ønsker nå å kjøpe rettighetene kanalen har distribuert de siste sesongene. Fortsatt har man ikke blitt enige om prisen, og dermed kan man enn så lenge se kampene gratis på nett.

Rettighetssjef i TV 2, Bjørn Taalesen. Foto: NTB scanpix

— Prisen går ikke akkurat opp ved å gjøre det, og det er vel ikke overraskende at det dette er en diskusjon om pris, sier Taalesen. - Så du reagerer ikke veldig på at kampene blir vist gratis mens dere diskuterer pris?

— I hvert fall ikke som jeg sier offentlig. Men verdien går ikke opp. Samtidig er det bedre enn slik det var i begynnelsen, da man måtte ty til piratvirksomhet for å se kampene. Det er ikke bra for noen, sier Taalesen.

- Tror du på en snarlig løsning?

— Det har jeg trodd lenge, svarer han, og er klar på at kanalen fortsatt ønsker rettighetene.

TV 2 har ikke fått tilbud om å vise kampene gratis.

— God respons

Det er rettighetsselskapet MP Silva som prøver å selge rettighetene til Skandinavia. Ifølge redaktør Jakob Gregersen i Sporten.com, ble de kontaktet av selskapet med spørsmål om de ønsket å vise kampene.

— Det er naturligvis de største kampene og lagene som sees mest, men vi har opplevd stor interesse rundt dette. Det er nok mange som savner disse ligaene på TV-en, sier Gregersen, uten å kunne vise til konkrete tall.

Sporten.com betaler ingenting for å vise kampene, og så lenge rettighetene ikke blir solgt, vil de fortsette å vise dem. Gregersen sier de ikke har fått noen grunn til at MP Silva vil tilby kampene gratis.

— Ikke utover at de sikkert vil spre det glade budskap, og at all den tid rettighetene ikke er solgt, er det bra at det er oppmerksomhet rundt produktet, sier Gregersen.