HAUGESUND 20120902.Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Odd Grenland. Haugesunds Håvard Storbæk (bak) i duell med Odd Grenlands Herolind Shala i eliteseriekampen mellom Haugesund og Odd Grenland på Haugesund Stadion søndag.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix SCANPIX

Odd avgjorde på slutten

<p>Bortelaget stakk av med alle poengene i en tam forestilling på Haugesund stadion.</p>

Harald Martel Bersaas

HAUGESUND — ODD GRENLAND 0-1:

En sen scoring av forsvarsspilleren Niklas Gunnarsson sørget for at Odd tok seieren på FK Haugesunds fryktede hjemmebane.

Men det var hjemmelagets Pontus Engblom som kom til kampens første halvsjanse etter fire minutters spill. Spissmakker Alexander Søderlund snappet opp en dårlig Odd-klarering og spilte svensken delvis alene med gjestenes keeper. En Odd-forsvarer fikk imidlertid forstyrret FKH-angriperen nok til at avslutningen ble for puslete.

Det var en noe nølende innledning på kampen i Haugesund. Hjemmelaget prøvde å sete fart på sine overganger, men unøyaktigheter med ballen gjorde at det meste stoppet opp før det kunne bli skapt farligheter foran Hansen i Odd-buret.

Odd på sin side lå lavt i banen, og viste lite tegn til å flytte laget noe særligere i banen ved ballinnehav.

Hendelsesfattig første omgang

Pontus Engblom fikk også kampens andre avslutningsmulighet. 17 minutter ut i kampen tråklet angriperen seg inn i Odd-boksen, rundet en forsvarsspiller hos gjestene, og avsluttet lavt mot Hansen fra skrått hold. Sisteskansen var imidlertid med på notene og avverget forsøket relativt enkelt med en beinparade.

Første omgang var ellers en usedvanlig lite underholdene affære. Foruten et par forsøk fra distanse som gikk høyt over vertenes stenger, produserte Odd null og niks.

Hjemmelaget var på sin side bare et halvt hakk vassere, hvor Engblom altså omgangens to eneste skuddforsøk på mål.

Første Odd-mulighet

Ti minutter ut i andreomgangen fikk Odd sin første farlige avslutning på mål. Et frispark fra høyre ble slått inn i feltet, hvor Steffen Hagen ruvet høyest og styrte headingen mot FKH-buret. Per Morten Kristiansen fikk derimot hender på - og kroppen bak - ballen, og stoppet forsøket fra Odd-midtstopperen.

Det virket som Fagermo hadde pisket mannskapet sitt noe i pausen. Eller i hvert fall gitt dem noen klare beskjeder.

Laget fra Grenland tok i hvert fall over noe av initiativet i første halvdel av andre omgang, men uten å produsere større sjanser.

Nære for Anyora

Kampens nest største mulighet kom i det 71. minutt. Landslagsuttatte Søderlund fikk kontroll over et innlegg fra Haugesunds høyre side, og la pent igjen til Ugonna Anyora på rundt elleve meter. Nigerianerens skuddforsøk var godt, men Odds Hansen fikk avverget i siste liten. Og før noen av Haugesund-spillerne fikk en fot på returen, vinket assistentdommer for offside.

Begge lags midtstopperpar gjorde en god jobb i kveldens etterhvert regntunge og gråe oppgjør.

Hagen og Semb gjorde sitt til at verken Søderlund eller Engmark bemerket seg nevneverdig i positiv forstand for de helhvite.

Odd opp i ledelsen

Frode Johnsen er fremdeles en av Norges beste hodespillere, men Bangura og Bjørnbakk hadde i god kontroll på den tidligere Japan-proffen store deler av kampen.

Men det var helt frem til et frispark ble slått mot FKHs bakerste stolpe fem minutter før slutt.

Der fikk nevnte Johnsen stå umarkert og heade tilbake til Niklas Gunnarsson, som på åpent mål enkelt kunne sparke bortelaget i ledelsen.

I andre omgang fikk spillere og publikum kjenne at høsten til de grader har ankommet Vestlandet. Regntunge skyer slapp etter hvert store mengder nedbør over Haugesund, og gjorde et begredelig oppgjør om mulig enda mer fargeløst.

På overtid trodde de fleste på Haugesund stadion at hjemmelaget hadde utlignet da Henrik Kjelsrud Johansen nikket ballen i nettet på en corner. Dommer Tore Hansen blåste imidlertid for frispark mot vertenes innhopper og debutant.

Seks minutter med overtid var ikke nok for hjemmelaget til å komme tilbake, og Odd tok i kveld alle poengene på Vestlandet.