Helsingborg-Halmstad 1-2 (2-3 sammenlagt over to kamper):

Svenske fotball og folk på sosiale medier er rystet etter det som skjedde etter kampen. Helsingborg har spilt i toppdivisjonen i 23 år, men mot Halmstad i kvaliken tok rekken slutt.

Trener for laget er "Henke" Larsson, med 106 landskamper for Sverige og en fortid fra Manchester United, Barcelona og Celtic blant annet.

Den tidligere stjernen har vært presset denne sesongen, og etter tapet for Halmstad eskalerte det. Mens resten av Helsingborg-spillerne lå knust og strødd over banen, prøvde trenerens sønn Jordan å takke fansen for støtten. Det skriver Aftonbladet og flere andre medier i Sverige.

Se video av hendelsen her (Bilder med tillatelse fra TV4):

Sint far og trener etter slag

Helsingborg-supportere svarte med å ta seg inn på banen og en supporter slo sønnen Jordan, som scoret lagets mål i kampen. Andre supportere dro av Jordan Larsson drakta.

– Hadde jeg sett det hadde jeg mest sannsynlig vært der og veivet ordentlig med armene ettersom de må tenke seg om. Ti minutter tidligere jublet de over at han scoret 1-0, sa faren Henrik på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg forstår deres frustrasjon, og det er vel grunnen til at jeg selv går fram, fordi jeg er sur, irritert og frustrert. Når jeg ser alvoret i det som har skjedd, var vel ikke det smarteste av meg, sier treneren.

Jordan Larsson får hjelp til å komme seg vekk fra rasende supportere. Foto: NTB Scanpix

— Hører ikke hjemme

Trener Henrik Larsson skal selv ha fått kastet stoler, pyroteknikk og andre gjenstander etter seg.

— Det er scener som ikke hører hjemme her i det hele tatt. Det er riktig ille, riktig ille, sier Mats-Ola Schulze, formann i klubben, til CMore.

Stabben til Helsingborg var nokså raske på å skille supporterne og en sjokkert 19-åring. Det var tydelig å se at Jordan Larsson var sint og opprørt.

– Vi har ikke helt oversikt over hva som skjedde, men Jordan Larsson har det bra. Jeg har snakket med ham, og det som skjedde var veldig spesielt, sa klubbens kommunikasjonssjef Terése Bergsten til SVT.

Trener Henrik Larsson med sønnens rygg til fra en annen kamp. Foto: DIGITALSPORT

Så ut til å bli helt

Jordan Larsson så ut til å bli helten da han sendte Helsingborg foran etter 82 minutter, men to sene mål av Halmstads Marcus Mathisen snudde alt. Norske Alexander Ruud Tveter spilte hele kampen for Halmstad.

Trener for laget som nå kan feire spill i øverste divisjon er Jan Jönsson, tidligere Stabæk-, Rosenborg— og Aalesund-trener.

En snau time etter kampslutt ble det meldt at frustrerte Helsingborg-fans hadde kastet gjenstander mot politiet. Svensk fotball har i flere år slitt med en ukultur blant supporterne og det har vært flere rystende episoder.