Etter det hete oppgjøret mellom Rosenborg og Sandnes Ulf i fjor, der to RBK-spillere ble utvist, fikk dommer Tore Hansen tilsendt drapstrusler på telefonen.

Det forteller dommeren selv til Lindesnes Avis.

— Jeg fikk en mindre pen melding etter den kampen. Den inneholdt en trussel på livet. Jeg fikk en SMS hvor det sto at jeg hadde 24 timer igjen å leve, sier Hansen til Lindesnes Avis.

GA TO RØDE KORT: Det var voldsom temperatur da Sandnes Ulf gjestet Lerkendal i april i fjor. Dommer Tore Hansen (i midten) viste ut både Tore Reginiussen og Nicki Bille Nielsen. Foto: NTB scanpix

Temperaturen var skyhøy på Lerkendal 28. april i fjor. Du husker sikkert at Nicki Bille Nielsen var så forbannet at han rev av seg drakten etter å ha blitt utvist på overtid? Ja, det var denne kampen.30 minutter tidligere hadde dommeren også gitt RBK-stopper Tore Reginiussen direkte rødt kort, og hjemmelaget tapte til slutt 0-1. Det gjorde tydeligvis at det tippet over for en RBK-supporter.

— Aldri opplevd lignende

– Jeg vil tippe at denne meldingen kom fra en person som trolig var alkoholpåvirket og som sikker var langt nede. Fotball får fram følelser hos folk, og denne gangen gikk det litt for langt, forteller Hansen.

Hoveddommeren, som nå er blant Norges fremste, skaffet seg skjult nummer etter hendelsen. Hansen innrømmer at hendelsen var ubehagelig og meldte den inn til Norges Fotballforbund. Men nå ser han seg ferdig med episoden.

– Jeg hørte aldri noe mer om det. Nå er det gått ett år og jeg tenker ingenting på det. Jeg har fjernet nummeret mitt fra offentlige registre, og har ikke opplevdt noe lignende siden, sier Hansen som 16. mai reiser til Stavanger for å dømme kampen mellom Viking og Sandnes Ulf til Lindesnes Avis.

Dommersjef: - Heldigvis få slike saker

Dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, sier til Aftenposten at de alltid tar saker som dette alvorlig.

— Når vi blir klar over sånne type saker tar vi det alltid videre for å snakke med folk som har mer peiling på det enn oss. Vi har fra tid til annen noen sånne saker. Men det er heldigvis veldig få, sier Pedersen.

Han forteller at det hele veien er en diskusjon over hvor tilgjengelig dommerne i toppfotballen skal være.

— Vi har en løpende vurdering. Inntil videre ønsker vi å ha den åpenheten vi har i dag, sier dommersjefen.

— I denne saken døde det etter hvert ut og det skjedde ikke noe mer, og etter det jeg har forstått følte ikke dommeren seg spesielt truet, sier Pedersen.