Bristol City 0-1 West Ham

West Ham ble første topplag fra Premier League som gikk videre fra FA-cupens fjerde runde. Men seieren over Bristol City fra nivå tre satt langt inne.

Avgjørelsen kom ti minutter før full tid. Kraftspissen Andy Carroll gjorde en heroisk jobb da han kranglet med seg ballen gjennom forsvaret. Han rakk akkurat å nå ballen før den gikk over kortlinjen, og fikk slått inn i feltet. Der steg Diafra Sakho til værs og headet inn 1-0 for gjestene. Det ble også resultatet.

Dermed unngikk West Ham så vidt en flause, slik andre topplag i Premier League opplevde lørdag. Da forsvant Chelsea, Manchester City, Southampton og Tottenham ut av turneringen. For Manchester United og Liverpool venter omkamper.

West Ham kunne fort opplevd samme skjebne. Før pause var det vertene Bristol City, som ligger på opprykksplass på nivå tre, som var best. To ganger fikk West Ham-spillere akkurat klarert unna på streken, og vertene skapte også flere andre farligheter.

Etter pause hevet gjestene seg et par hakk, og til slutt endte det i avansement. Med gigantenes fall lørdag er mannskapet til Sam Allardyce nå plutselig blant de heteste kandidatene til å ta seg til finalen på Wembley i mai.

Også Aston Villa videre

Aston Villa har ikke scoret på over åtte timer i Premier League, men søndag fant laget nettet både en og to ganger da Bournemouth ble slått i FA-cupens fjerde runde.

Først gjorde nykommeren Carles Gil 1-0 med en drømmescoring like etter sidebytte. Spanjolen dro seg inn fra høyre, og fra hjørnet av sekstenmeteren limte han ballen opp i lengste kryss.

Mål nummer to var også av den flotte sorten. Andreas Weimann var mannen som fikk æren av å bredside ballen i mål etter et herlig Villa-angrep i det 70. minutt.

Like før slutt bestemte Bournemouth seg for å gjøre det til noen nervepirrende sluttminutter på Villa Park. To minutter inn i overtiden reduserte Callum Wilson. Men da bortelaget flyttet alle mann høyt i banen for å jage utligning, var det Villa som nesten kontret inn sitt tredje for dagen.

Det ebbet imidlertid ut med 2-1-seier for Aston Villa og dermed er serielederen i den engelske mesterskapsserien slått ut av årets FA-cup.

Aston Villa har vært inne i en tung periode i Premier League og har ikke scoret mål i serien siden 20. desember. Da det sto FA-cup på menyen og motstanderen var fra nivå to i engelsk fotball, ble det imidlertid nettsus igjen.

Med avansementet slipper Birmingham-klubben å lide samme skjebne som flere av sine Premier League-kolleger. Lørdag måtte blant andre Chelsea, Manchester City, Tottenham og Southampton takke for seg i FA-cupen, mens både Manchester United og Liverpool må ut i omkamp mot lag fra lavere nivå. (©NTB)