TRONDHEIM (adressa.no): Det er gått to uker siden Niklas Dyrhaug gikk i mål på toppen av monsterbakken i Tour de Ski.

Siden har han ikke gått konkurranse, og derfor stilte Dyrhaug, som er nummer syv i verdenscupen sammenlagt, opp under Uglarennet på Nilsbyen i Trondheim søndag.

Knuste Tønseth

Og etter 15 km i fri teknikk kunne Dyrhaug klappe seg selv på skulderen i visshet om at både NM— og VM-formen er i anmarsj.

Han knuste nemlig landslagskollega Didrik Tønseth med over et halvt minutt, mens sprint-spesialist og VM-aktuelle Thomas Northug ble nummer tre, 1.02 min. bak.

En resultatliste Dyrhaug innrømmer å være godt fornøyd med:

— Dette var bra. Jeg gamblet litt da jeg gikk så hardt i starten for å ta inn Didrik (startet et halvt minutt før), og var sliten da jeg tok ham inn halvveis. Men jeg klarte å holde tempoet, smiler han til adressa.no

Håper på NM-gull

Dermed fikk Dyrhaug svaret han ønsket etter Tour de Ski. Og kan så smått begynne å se framover mot både NM på Røros og VM i Falun.

— Røros blir nesten hjemmebane for meg (er fra Tydal), og jeg vet det kommer mange fra Tydal og områdene rundt for å heie. Jeg har ambisjoner om medalje, og må innrømme det hadde vært stort å ta et NM-gull, sier han – som for øvrig kan gå med relativt lave skuldrer, ettersom vinteren har vist at han antakelig er VM-klar allerede.

Femmila, Duathlon og stafett

Dyrhaug reiser heller ikke til Falun kun for å delta.

— Jeg mener jeg har medaljesjanser i tre renn. Duathlon (30 km med skibytte), femmila i klassisk og i stafetten. Jeg føler jeg har en «fot innenfor» på stafettlaget også, nå. Jeg har klare ambisjoner om å prestere i VM, sier Dyrhaug.

Nakstad vant kvinneklassen

Kvinneklassen ble vunnet av Maria Strøm Nakstad, Byåsen, foran Anne Kjertsi Kalvå og Berit Mogstad. Rennet inngikk som fjerde renn i ST-cupen, og i klassen 19-20 viste også yngstebror Even Northug at han er på gang, med en tredjeplass, 40 sekunder bak Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik. Her vant for øvrig Byåsens Julie Myhre kvinneklassen.