Magnus Carlsen gliser etter VM-seieren over Vishy Anand i november. I det innfelte bildet har han smilet på lur i det han mottar en Ajax-drakt i sammenheng med fredagens besøk. Magnus Carlsen gliser etter VM-seieren over Vishy Anand i november. I det innfelte bildet har han smilet på lur i det han mottar en Ajax-drakt i sammenheng med fredagens besøk. Foto: DAN P. NEEGAARD / Twitter (@AFCAjax)

Carlsen dro på fotballkamp etter sjakkbragden

— Det var en spennende kamp, sier verdensmesteren.

Magnus Carlsen sto for en minneverdig prestasjon da han fredag beseiret verdenstoer Fabiano Caruana med sorte brikker.

Etter en dag med grubling over vanskelige sjakkvarianter valgte Carlsen å prioritere en av sine andre hobbyer: Fotball.

Carlsen tok nemlig turen fra Wijk aan Zee, der Tata Steel Chess spilles, til Amsterdam Arena, for å se Ajax spille mot Groningen. Ifølge Ajax' offisielle hjemmesider var det Paul Veltman, faren til Ajax-spiller Joël Veltman, som inviterte Carlsen til kampen.

Carlsen fikk sitte på VIP-tribunen, og fikk følge av hans danske sekundant Peter Heine Nielsen.

— Jeg vet det er mange dansker som spiller for Ajax, og også en finne. Dere har mange skandinaver, sa Carlsen til ajax.nl.

— Jeg syntes Ajax-Groningen var en spennende kamp. Ikke alltid en god kamp, men spennende.

Ajax vant 2-0 over Groningen fredag, med danskene Lasse Schöne og Lucas Andersen på banen.

Favorittlaget

Carlsen snakket om Ajax-besøket i et intervju med Youtube-kanalen til Tata Steel Chess etter partiet mot Caruana. Der røpet nordmannen at Ajax er hans favorittlag i Nederland, og at han sjekker tabellen «av og til».

Carlsen er en ihugget fotballsupporter, og brukte for eksempel hviledagen i Tata Steel Chess til å spille fotball med flere av de andre stormesterne. Ajax er ikke den første klubben som inviterer Carlsen til å se en kamp.

Sjakkstjernen er en stor fan av den spanske storklubben Real Madrid. To ganger har han sett Cristiano Ronaldo og co. spille på Santiago Bernabéu, sist i desember, da han så Real vinne 3-0 over Celta Vigo.

Lørdag kan Carlsen få sin fjerde strake seier i Tata Steel Chess. Carlsen skal spille mot kinesiske Hou Yifan, som er verdensmester for kvinner.