Magnus Carlsen sto for en minneverdig prestasjon da han fredag beseiret verdenstoer Fabiano Caruana med sorte brikker.

Etter en dag med grubling over vanskelige sjakkvarianter valgte Carlsen å prioritere en av sine andre hobbyer: Fotball.

Carlsen tok nemlig turen fra Wijk aan Zee, der Tata Steel Chess spilles, til Amsterdam Arena, for å se Ajax spille mot Groningen. Ifølge Ajax' offisielle hjemmesider var det Paul Veltman, faren til Ajax-spiller Joël Veltman, som inviterte Carlsen til kampen.

Carlsen fikk sitte på VIP-tribunen, og fikk følge av hans danske sekundant Peter Heine Nielsen.

— Jeg vet det er mange dansker som spiller for Ajax, og også en finne. Dere har mange skandinaver, sa Carlsen til ajax.nl.

— Jeg syntes Ajax-Groningen var en spennende kamp. Ikke alltid en god kamp, men spennende.

Ajax vant 2-0 over Groningen fredag, med danskene Lasse Schöne og Lucas Andersen på banen.

Favorittlaget

Carlsen snakket om Ajax-besøket i et intervju med Youtube-kanalen til Tata Steel Chess etter partiet mot Caruana. Der røpet nordmannen at Ajax er hans favorittlag i Nederland, og at han sjekker tabellen «av og til».

Carlsen er en ihugget fotballsupporter, og brukte for eksempel hviledagen i Tata Steel Chess til å spille fotball med flere av de andre stormesterne. Ajax er ikke den første klubben som inviterer Carlsen til å se en kamp.

Sjakkstjernen er en stor fan av den spanske storklubben Real Madrid. To ganger har han sett Cristiano Ronaldo og co. spille på Santiago Bernabéu, sist i desember, da han så Real vinne 3-0 over Celta Vigo.

Lørdag kan Carlsen få sin fjerde strake seier i Tata Steel Chess. Carlsen skal spille mot kinesiske Hou Yifan, som er verdensmester for kvinner.