SPORTING GIJÓN-REAL MADRID 0-0

Real Madrid er, som vanlig, en av de store favorittene til å vinne La Liga denne sesongen.

Storklubbens første motstander var Sporting Gijón, et nyopprykket lag som ikke engang er i nærheten av å ha samme ressurser.

Likevel fikk ikke Real Madrid det helt til å stemme, i det som var Rafael Benítez første kamp som hovedtrener. Det endte 0-0. — Man trenger ikke å bekymre seg for at vi ikke er målfarlige. Vi er målfarlige. Vi må bare jobbe, sier Real Madrid-kaptein Sergio Ramos etter kampen ifølge sportsavisen AS.

— Jeg tar andre omgangen med meg. I første omgangen manglet vi noe. Vi må fortsette å justere ting. Jeg er stadig optimist, sier trener Rafael Benítez ifølge AS.

«Sjokkert» La Liga-ekspert

Karim Benzema var skadd og manglet for Real, men med Cristiano Ronaldo og Gareth Bale i startoppstillingen burde Sporting Gijon vært en enkel oppgave for hovedstadsklubben.

Få hadde trodd Sporting ville klare å stoppe Real Madrid. La Liga-kjenner Petter Veland beskriver 0-0-resultatet som et «sjokk» på sin Twitter-konto.

Riktignok skapte Real Madrid mer enn nok sjanser til å vinne. Sporting-keeper Ivan Cuéllar gjorde åtte redninger, mer enn noen andre keeper i første serierunde, ifølge Opta.

Suárez avgjorde for Barca

Luis Suárez ble matchvinner da Barcelona startet tittelforsvaret ved å slå Athletic Bilbao 1-0 borte søndag.

Det var spilt ti minutter av annen omgang da Suárez scoret kampens eneste mål på San Mamés.

Jordi Alba slo et perfekt innlegg fra venstre, og den uruguayanske spissen satte ballen sikkert i mål fra kort hold.

Tidligere i kampen hadde Messi fått sjansen fra straffemerket, men den argentinske storscoreren bommet.

Barca fikk uansett en perfekt start på sesongen, og i tillegg holdt de buret rent.

De slapp inn fire mål mot Sevilla i den europeiske supercupfinalen og fire mot Athletic i den spanske supercupfinalen, men holdt altså tett bakover i seriepremieren. (©NTB/AFTENPOSTEN)